Germania. Doctoriță româncă ucisă, mesaj de la presupusul asasin: „Bucură-te cât mai poți“. O sunase de 117 ori înainte

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Noi mărturii în cazul asasinării Elenei, doctorița româncă presupus ucisă de iubitul ei, după ce a ieșit din tură.  Polițiștii care au anchetat cazul au fost audiați. Ei au arătat dovezi care îl incriminează vădit pe fostul ei iubit, românul arestat ca presupus asasin. 

Potrivit procurorilor germani, Elena, doctorița româncă în vârstă de 35 de ani, a fost ucisă chiar în pragul casei, în timp ce băiețelul ei de doi ani și jumătate dormea alături de mama ei, în casa lor din Fulda, landul Hessa.

Procesul în cazul uciderii sale a început luna trecută, iar principalul suspect, iubitul ei, un român de 31 de ani, este principalul suspect. Ieri au depus mărturie în proces polițiștii care au investigat cazul și care au adus dovezi pentru a demonstra vinovăția tânărului.

Citește și: Româncă asasinată în Germania, sub ochii mamei și ai copilului. „A murit sub ochii mei“: Noi mărturii în dosarul uciderii Elenei

Acuzatul fusese arestat în ziua crimei, 7 decembrie, la prânz, în Walahfridstraße din Fulda - în apartamentul unei cunoștințe a fratelui său. Polițiștii au găsit atunci urme de sânge pe pantofii, hainele, dar și în mașina sa. Chiar și un cuțit fusese găsit nu departe de locul crimei, în apropierea unei grădinițe. Cu toate acestea, nu s-au găsit urme pe el - nici sânge, nici ADN. Arma crimei este în continuare neidentificată pentru anchetatori.

Elena, mesaj de la presupusul asasin: „Bucură-te cât mai poți“

 

Cu puțin timp înainte de a muri, tânăra de 35 de ani făcuse fotografii în curtea casei sale unui vehicul parcat pe aleea din curte. Potrivit ofițerilor, cel mai probabil a fost inculpatul. Probabil că medicul a făcut fotografiile mașinii pentru a documenta faptul că inculpatul - fostul ei iubit - se apropia de ea, deși obținuse un ordin de restricție în instanță cu doar două săptămâni mai devreme. El fusese de acord. La ora 8:05, la scurt timp după ce Elena a fost ucisă, inculpatul și-a sunat fratele. Acesta din urmă a făcut uz de dreptul său de a refuza să depună mărturie.

De asemenea, polițiștii au raportat mai multe declarații de martori de la cunoscuți și prieteni ai femeii ucise. Elena se temea de fostul ei iubit. O bătuse, îi lovise mașina de mai multe ori, o controla și era extrem de gelos. În repetate rânduri încercase să întrerupă contactul. El a sunat-o în mod repetat și i-a trimis mesaje în noaptea crimei. În timpul acelei nopți a sunat de 117 ori la medic. De asemenea, a scris că ea mințea și își bătea joc de el. La ora 3 dimineața, el a scris "că ar trebui să se simtă bine cât încă mai poate", a citit judecătorul Josef Richter, președintele instanței, din istoricul chat-ului din sala de judecată, citează Fuldaer Zeitung.

La ora 6:29 a.m., inculpatul se afla în parcarea Spitalului Sacred Heart, conform datelor GPS. La ora 6:52 a.m., i s-a dat un ultim telefon. La ora 7:35 dimineața, medicul a părăsit locul de muncă. Potrivit acuzării, acesta a urmărit-o până acasă. În jurul orei 8, medicul român de 35 de ani era mort.

Procesul asasinării Elenei continuă. Cel mai probabil un verdict este așteptat în luna iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel