Germania. Curieri români, prinși de poliție în timp ce goneau cu peste 150 km/h pe o șosea cu limită de 80 km/h

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi șoferi români, angajați ai unei firme de curierat, a fost prinși de poliția germană în timp ce goneau cu peste 150 km/h, pe un sector de drum pe care limita era de doar 80 km/h. 

Incidentul s-a petrecut marți, 17 aprilie, atunci când agenții de supraveghere tehnică a traficului de la Inspectoratului de Poliție a Autostrăzilor au surprins doi șoferi români vitezomani cu ajutorul aparatului radar.

În zona șantierului de pe A4 de la Gera în direcția Dresda, șoferii români, angajați ai unei firme de curierat, circulau cu 150 km/h în loc de 80 km/h, atât cât era viteza maximă permisă în acea zonă.

Potrivit unui comunicat al poliției, niciunul dintre cei doi șoferi nu a redus viteza la vederea semnului rutier de pe marginea șoselei, ci au trecut pur și simplu pe lângă restul traficului pe banda din stânga.

Chiar și în zona îngustă a șantierului, unde erau disponibile doar două benzi, și-au redus cu greu viteza.

Cele două vehicule au fost identificate și escortate de polițiști în afara autostrăzii.

Ambii șoferi au primit o amendă de aproximativ 1.000 de euro și o interdicție de conducere de cel puțin o lună.

În urmă cu o săptămână, un șofer român de camion a fost prins beat la volan.

Șoferii români, pericole pe autostrăzile din Germania

 

Un camion care circula în zigzag pe autostrada A6 a atras atenția polițiștilor rutieri din localitatea Ansbach (landul Bavaria), care erau de serviciu. La volan se afla un român. Prin urmare, în parcarea Silberbach-Süd, o patrulă de polițe a oprit camionul.

Românul a făcut, voluntar, alcooltestul, care a arătat o valoare incredibilă de 2,12 mg/ litru alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, șoferului  român i-a fost preluat și sânge, iar cheile camionului au fost reținute de polițiști.

Un alt șofer român, la volanul unui Jaguar, a pus în pericol siguranța rutieră, la începutul lunii aprilie. Un echipaj de patrulare de la PK Sulingen pe Hasseler Weg din Sulingen a oprit, pe 2 aprilie, un automobil Jaguar Sport, care se deplasa haotic în trafic.

La verificarea ulterioară a șoferului, un român, în vârstă de 28 de ani, din Löhne, agenții au stabilit că acesta era sub influența alcoolului. Șoferul autovehiculului a refuzat testul alcoolemiei, dar i s-a prelevat o probă de sânge în spitalul din Sulingen și a fost pornită urmărirea penală, transmite Poliția Federală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel