Germania. Coșmarul româncelor ademenite cu locuri de muncă și forțate să se prostitueze. Liliana: „Trebuia să lucrez la curățenie”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Traficul de persoane este o infracțiune crudă, iar femeile ajung adesea forțate să se prostitueze în străinătate, în diverse situații. Potrivit anchetatorilor de la Biroul Federal de Poliție Criminală (BKA) din Germania, comerțul cu bunuri „femei” este acum unul dintre cele mai importante domenii de afaceri pentru criminalitatea organizată.

Sunt ademenite cu promisiuni false: un loc de muncă bine plătit în Germania - la asta visează multe femei din Bulgaria, Rusia, România sau țări din Africa și Asia. Li se promit locuri de muncă ca ajutor intern sau locuri de muncă în industria hotelieră și de catering. Cheltuielile de călătorie și banii pentru cazare sunt asigurate cu generozitate de către agent. Multe femei din familii sărace cedează visului unui viitor sigur și cad în capcana traficanților de persoane. Potrivit BKA, numărul de cazuri a crescut semnificativ.

Liliana, în vârstă de 21 de ani, dintr-o suburbie a Bucureștiului este una dintre victime.

„Mi s-au arătat fotografii ale unui hotel din Hanovra unde trebuia să lucrez ca la curățenie. Salariul menționat nu era deosebit de mare, dar trebuia să primesc cazare gratuită la hotel și mâncare”, spune românca pentru presa germană.

Când a ajuns la aeroportul din Hanovra, a fost amețită de presupusul ei angajator și apoi capcana s-a închis. În loc să meargă la un hotel, au mers la un bordel din Laatzen, un oraș din regiunea Hanovra. Liliana a devenit conștientă de situația ei fără speranță doar atunci când ușa s-a închis în spatele ei. 

 

Doi ani de coșmar

 

Potrivit propriilor declarații, femeia a trăit un coșmar care a durat aproape doi ani, plini de amenințări și violență. De câteva ori pe an, a fost mutată din bordel în bordel în Saxonia Inferioară, Hamburg și Renania de Nord-Westfalia.

„Erau cinci sau șase bordeluri pe care trebuia să le iau pe rând”, spune ea.

Mutarea era anunțată la fiecare șase până la opt săptămâni. Proxenetul numea această mutare „schimbarea saltelelor”. Inițial nu a existat nicio scăpare pentru tânăra femeie. 

Liliana a scăpat în urma unui raid împotriva criminalității clanului la mijlocul anului 2020.

 

Clanurile criminale domină afacerea cu prostituția

 

Afacerea cu prostituția cade din ce în ce mai mult în mâinile clanurilor criminale - și asta pune probleme și ofițerilor anchetatori. 

„Sunt atât de izolați unul de celălalt încât cu greu putem sparge structurile”, spune un investigator. „Dacă reușim, membrii bandelor își oferă reciproc alibiuri foarte credibile. Avocații scumpi se ocupă de restul”.

Biroul Federal de Poliție a înregistrat cu 22,7% mai multe investigații privind traficul de persoane anul trecut decât în ​​2019. Situația este similară în cazul prostituției forțate. În 2020, au fost numărate 406 de victime, cu aproximativ 30% mai mult decât anul anterior. Potrivit BKA, acesta nu include numărul mare de cazuri nedeclarate. Potrivit BKA, mai mult de 42% dintre victime aveau mai puțin de 21 de ani.

Pe lângă exploatarea sexuală, ofițerii investighează și exploatarea prin muncă și căsătoriile forțate, de exemplu, în așa-numitul domeniu al traficului de persoane. Și aici, potrivit BKA, a existat o creștere semnificativă a numărului de cazuri: în 2019, au fost efectuate doar două cazuri de căsătorie forțată, un an mai târziu, au existat 13 cazuri. Cea mai tânără victimă avea doar 12 ani.

Există, de asemenea, un număr tot mai mare de prostituate forțate în Hamburg. După cum a notat în raportul său anual biroul de coordonare împotriva traficului de femei (Koofra), anul trecut au fost sprijinite 47 de victime care au fost obligate să se prostitueze din România, Germania și Ucraina. Aceste cazuri au inclus trei minore și o persoană trans.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel