Germania. Conducerea abatorului în care s-au îmbolnăvit 1.400 de români, găsită nevinovată. Procurorii au închis dosarul 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cel mai mare abator din Germania, Tonnies, a fost exonerat de suspiciunile legate de izbucnirea unui focar masiv de COVID-19 în primăvara lui 2020, după ce procurorii au încetat ancheta faţă de conducerea companiei, transmite vineri DPA. 

O purtătoare de cuvânt a parchetului din Bielefeld (nord-vest), Claudia Bosse, a confirmat vineri decizia pentru agenţia germană, menţionând că, după doi ani de investigaţii, procurorii nu au găsit indicii suficiente de neglijenţă.

Autorităţile au primit mai multe plângeri în primăvara lui 2020, când în jur de 1.400 de muncitori de la Tonnies, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, în timpul unui focar masiv la începutul pandemiei. La acea vreme nu a fost clar cum s-a transmis virusul.

Compania a fost acuzată de vătămare corporală din neglijenţă şi de încălcarea legii germane privind protecţia faţă de epidemii. Poliţia şi parchetul au deschis, ca urmare, o anchetă ce a sfârşit prin a viza echipa managerială condusă de Clemens Tonnies.

'Încetarea procedurilor penale de către biroul procurorului public din Bielefeld confirmă încă o dată că nici compania, nici antreprenorul Clemens Tönnies nu pot fi acuzaţi de vină intenţionată sau din neglijenţă pentru focarul de COVID-19 din 2020', a transmis compania.

Purtătorul de cuvânt Fabian Reinkemeier a făcut referire la câteva decizii anterioare ale unor tribunale administrative locale, potrivit cărora compania nu acţionat cu neglijenţă.

Focarul izbucnit la abatorul Tönnies a dus la impunerea primelor restricţii la nivel regional în Germania de combatere a epidemiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel