Germania. Biletul unic de 49 de euro, pus la vânzare de săptămâna viitoare

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

De la 1 mai, biletul unic de 49 de euro va fi valabil în transportul public local în toată Germania. Bundesrat a aprobat vineri și o lege de finanțare. Potrivit Ministerului Federal al Transporturilor, nu este necesară aprobarea oficială din partea Comisiei UE. Tichetul va fi vândut începând din luna aprilie. 

Deutschlandticket-ul va avea un preț unic de 49 de euro pe lună și să se bazeze pe popularul bilet de 9 euro din vara anului 2022. Potrivit proiectului de lege, va fi un abonament care poate fi rezervat digital, care poate fi emis lunar și este valabil pentru autobuze și trenuri în toată Germania. 

Deutschlandticket-ul are scopul de a face transportul public local la prețuri mai atractive și de a încuraja oamenii să treacă de la mașini personale la autobuze și trenuri. Multe companii de transport acceptaseră deja precomenzi pentru noul bilet în ultimele săptămâni.

Biletul va fi un tichet digital. Ar trebui să fie disponibil ca bilet pe un telefon mobil sau un card cu cip. Pentru o perioadă de tranziție până la sfârșitul anului, ar trebui însă acceptată și prezentarea unui cod QR pe ​​hârtie, întrucât digitalizarea a progresat în diferite etape în cele aproximativ 75 de asociații de transport din Germania.

De unde vin banii pentru biletul unic

 

Potrivit Legii de finanțare, guvernul federal va oferi 1,5 miliarde de euro din 2023 până în 2025 pentru a compensa jumătate din pierderea de venituri de la furnizorii de transport din cauza prețului scăzut al biletului. Statele federale ar trebui să plătească pentru cealaltă jumătate.

Numeroase state federale oferă reduceri pentru anumite grupuri, cum ar fi studenții, la un preț mai mic. Există și condiții diferite, de exemplu pentru cei care transportă biciclete sau animale de companie. Comisarul federal de căi ferate, Michael Theurer, a cerut statelor să se standardizeze.

Cu toate acestea, așa-zisa lege a regionalizării arată clar că prețul de 49 de euro nu va trebui să rămână același în următorii ani. Se vorbește despre „un preț de lansare de 49 de euro pe lună cu un abonament care poate fi anulat lunar” și că finanțarea specificată trebuie să fie în concordanță cu venitul din bilet, scrie publicația Zeit.de.

 

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel