Germania. Autocar cu români, oprit la un punct de control. Un conațional a ajuns direct la închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Autocar cu români, oprit la un punct de control. Un conațional a fost dat jos imediat și dus la închisoare
Germania. Autocar cu români, oprit la un punct de control. Un conațional a fost dat jos imediat și dus la închisoare

Ofițerii poliției federale au oprit pentru verificări, sâmbătă dimineața, un autocar, înmatriculat în România, la punctul de control de frontieră Schwarzbach. La verificarea datelor personale ale pasagerilor, în baza de date a poliției, agenții au  descoperit că pe numele unui român de 45 de ani fusese emise două mandate de arestare.

Procuratura din Nürnberg-Fürth a emis un mandat de arestare pe numele bărbatului român, de 45 de ani, pentru furt, întrucât acesta avea de executat aproape 10 luni de închisoare. În plus, și procuratura din Augsburg îl căuta pe românul de 45 de ani, care fusese deja arestat preventiv pentru furt. Poliția federală l-a coborât din autocar și l-a dus la o instituție corecțională.

În timpul unui alt control la punctul Walserberg, poliția federală a depistat, duminică dimineața, un alt român, de 36 de ani, care era căutat pentru furt de către procuratura din Nürnberg-Fürth. Românul nu a putut plăti amenda de 4.400 de euro. Și în acest caz, polițiștii l-au dus pe român la o instituție corecțională, unde va trebui să stea următoarele 144 de zile.

Pentru o ucraineancă, în vârstă de 46 de ani, călătoria cu trenul s-a încheiat, duminică seara, în gara din Freilassing. Când i-au verificat pașaportul, polițiștii au descoperit că femeia de 46 de ani se afla în spațiul Schengen de mai mult timp decât era permis. După ce au căutat-o în baza de date, agenți iau descoperit că pe numele ucrainencei fusese emis un mandat de arestare preventivă de către Tribunalul districtual din Ingolstadt pentru încălcarea legii privind reședința. Femeia de 46 de ani a fost adusă în fața unui judecător, apoi la o închisoare pentru femei. În plus, ucraineanca este acuzată de tentativă de intrare ilegală în Italia.

Un sârb, în vârstă de 31 de ani, a fost mai norocos. Luni seara, polițiștii federali l-au găsit la volanul unui vehicul înmatriculat în Bulgaria la Walserberg. Parchetul din Berlin îl căuta pe sârb pentru conducere fără permis. O rudă a plătit amenda de 8.400 de euro, precum și cheltuielile de procedură către poliție, scutindu-l astfel de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel