Român blocat când voia să intre în Germania și trimis în România, direct la pușcărie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român (44 de ani) trebuie să petreacă 188 de zile în arest preventiv, după un control de rutină al polițiștilor germani de frontieră. Bărbatul a fost trimis direct la Bacău, în arest, având interdicție de a intra pe teritoriul german.

Pentru un român, întoarcerea în Republica Federală Germania a avut consecințe considerabile. Imediat după ce l-a verificat pe bărbat pe A93, în apropiere de Kiefersfelden, joi (9 septembrie), poliția federală a dispus ca acesta să fie dus la închisoare. El va trebui să rămână acolo timp de 188 de zile (6 luni).

Verificând datele personale ale bărbatului de 44 de ani, poliția federală a descoperit că acesta intrase deja în atenția poliției de mai multe ori în trecut. Cel mai recent, tribunalul districtual din Schweinfurt îl condamnase în 2019 la doi ani de închisoare pentru furt.

La sfârșitul anului 2020, cetățeanul român a fost eliberat înainte de termen din închisoare și expulzat în țara sa de origine, după ce, în prealabil, Consiliul Regional din Tübingen i-a retras dreptul de intrare și de ședere în Germania. Deși știa că cele 188 de zile de închisoare neexecutate până atunci i s-ar fi cuvenit dacă ar fi fost prins în Republica Federală, s-a aventurat înapoi, se arată într-un comunicat de presă al poliției germane.

Românul a fost arestat imediat de poliția federală din Rosenheim, pe autostrada Inntal, în timp ce încerca să intre în țară. Pentru o perioadă de aproximativ jumătate de an, el va avea "domiciliul" în instituția penitenciară de la Bacău. Întrucât dreptul său la libera circulație i-a fost retras, se prevede că va trebui să părăsească din nou țara imediat după ce va fi încarcerat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel