Italia. Autocar, oprit la graniță cu Slovenia. Un pasager român a fost coborât și dus la închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Autocar, oprit la graniță cu Slovenia. Un pasager român a fost coborât imediat și dus la închisoare
Italia. Autocar, oprit la graniță cu Slovenia. Un pasager român a fost coborât imediat și dus la închisoare

În seara zilei de marți, 14 septembrie, o patrulă a Poliției Rutiere Gorizia a oprit un autocar, care se îndrepta spre frontiera cu Slovenia. În urma verificării pasagerilor, polițiștii au arestat un român, pe numele căruia exista un ordin de pedeapsă cu închisoarea, emis de Curtea din L'Aquila. 

 

Bărbatul român, în vârstă de 65 de ani, era pasager în autobuzul care se îndrepta spre frontiera slovenă, probabil pentru a ajunge în România și pentru a scăpa de pedeapsa de șase luni de închisoare și de amenda de 2.600 de euro pentru infracțiuni contra mediului. 

Mai exact, românul este acuzat de trafic ilicit de deșeuri și încălcări ale legislația referitoare la acestea. După ce a fost identificat, românul a fost coborât din autocatrși dus la închisoarea din via Barzellini din Gorizia, unde a fost pus la dispoziția Autorității Judiciare, scrie triestecafe.it.

 

Un alt conațional a sărit la bătaie la carabinieri

 

Recent  un alt român, în vârstă de 49 de ani, stabilit în Italia, a ajuns la închisoare după ce a făcut scandal în plină stradă. Bărbatul nu a avut nicio reținere și și-a scos cămașa, în semn de furie, chiar în fața polițiștilor veniți să aplaneze conflictul. În cursul serii de miercuri, 15 septembrie, a fost reținut, deoarece a încălcat interdicția de a părăsi localitatea Benevento, notează retesei.com 

Românul nu este la prima violență, în cursul lunii august ac, a făcut scandal la metrou și s-a năpustit asupra unui polițist. Procurorul Pietro Vinetti a emis de urgență mandat de arestare preventivă. Bărbatul riscă ani grei de închisoare, după ce va fi judecat pentru ultraj și tulburarea liniștii publice.  Ilie Vasile nu s-a putut abține nici în secția de poliție. La momentul audierii a făcut un scandal monstru:„ A spart un geam și s-a năpustit asupra polițistului de caz”, este comunicatul polițiștilor italieni, menționează sursa citată.

Scandalul provocat de român a fost anunțat de un conațional, uluit de gesturile violente ale acestuia. Potrivit legislației europene, bărbatul are dreptul să facă cereri pentru apărare în limba română, dar va fi judecat conform Codului Penal din Italia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel