Germania. Andrada, ucisă într-un parc de distracții. Patroana care a ucis-o refuză să vină la proces

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Suferinţă fără sfârşit pentru un român în vârstă de 30 de ani. Bărbatul a fost martor la ultimele clipe ale iubitei sale, ucisă de un carusel din Potsdam, unde lucrau amândoi. Patroana caruselului, cea care a apăsat butonul, refuză să se prezinte la proces. Un an a trecut de la teribilul accident care i-a curmat viaţa Andradei, în vârstă de 29 de ani, iar partenerul ei încă îi caută dreptatea.

Grigore C., din Reghin, lucra cu partenera sa, Andrada, într-un parc de distracţii din Potsdam. Cei doi erau împreună de mai bine de şase ani şi îşi căutau un rost în străinătate.

Un accident teribil la locul de muncă avea să îi curme viaţa româncei, lăsându-l pe bărbat cu inima îndurerată, căutând dreptate pentru marea sa dragoste, după cum spun şi prietenii săi stabiliţi în Germania.

Teribilul eveniment a avut loc la festivalul Potsdam Oktoberfest din 29 septembrie anul trecut.

Cei doi români au lucrat la caruselul „Playball” și, printre altele, au verificat pe platformă dacă barele de siguranță erau fixate. Potrivit rechizitoriului, proprietara maşinăriei, Sandra H., stătea la panoul de control al caruselului în acea zi și a apăsat accidental butonul greșit. Potrivit anchetelor procuraturii, caruselul a început să se miște fără sunetul obișnuit de avertizare, deși cei doi români se aflau încă pe peron.

Sandra H. „nu se asigurase” dacă cineva se mai afla pe platforma cu cele douăsprezece gondole rotative".

Evident, ea și-a trecut cu vederea angajații români, care nu puteau părăsi platforma din cauza vitezei mai mari decât de obicei. Ea nu a răspuns la apelurile de avertizare repetate. Grigore C. a reușit să reziste, Andrada C. a fost aruncată de pe carusel și a murit la locul accidentului. 

Angajaţii parcului, dar și cetățeni din Potsdam au venit cu flori şi lumânări pentru româncă.

Vineri, 9 octombrie, trebuia să aibă loc procesul. Românul şi interpretul său au venit la 08:00, la cât era programat, însă inculpata nu şi-a făcut apariţia, nici avocatul său.

O jumătate de oră mai târziu, a început procesul împotriva Sandrei H., în vârstă de 48 de ani, din Kleinmachnow , acuzată de omuciderea neglijentă a Andradei C. Instanța a emis un ordin de pedeapsă în absența lui inculpatei pentru zece luni de închisoare, care este suspendată pentru doi ani. Devine obligatoriu din punct de vedere juridic dacă Sandra H. nu depune o obiecție în termen de două săptămâni.

Faptul că acuzații nu se prezintă la audierile principale nu este "neobișnuit", a declarat procurorul șef Feles la PNN după audiere. Aproximativ 20% din negocieri ar fi finalizate în acest fel. Acest lucru a fost posibil de când a intrat în vigoare Legea I de modernizare a justiției din 2004, cu care, pentru a accelera procedurile, se pot renunța la prezentarea și mandatele de arestare pentru acuzații care nu s-au prezentat. Acest lucru este posibil numai dacă instanța consideră adecvată o pedeapsă cu închisoarea de maximum un an, care este suspendată în stare de probă. 

Citește și: GERMANIA: Tânără româncă, MOARTĂ după ce fost ARUNCATĂ câțiva metri dintr-un CARUSEL într-un parc de distracții

Citeşte şi: Germania. Autoritățile au făcut publică identitatea ROMÂNCEI, lovită MORTAL de un CARUSEL. Andrada s-a stins sub ochii iubitului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel