Violeta Alexandru, în Germania: Muncitorii sezonieri români, subiectul principal al discuțiilor

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Asociațiile germane şi române insistă pe găsirea unei soluţii rapide pentru intrarea lucrătorilor sezonieri din România, menținând, în același timp, măsuri stricte de igienă și de protecție.

Luni, ministrul român al Muncii, Violeta Alexandru, și ministrul federal al Agriculturii, Julia Klöckner, au purtat discuții constructive despre activitatea lucrătorilor români la muncile de recoltare a sparanghelului.

Secțiunea Federală pentru Legumicultură din Zentralverband Gartenbau și Grupul Federal de Pomicultură insistă asupra unei soluții rapide pentru intrarea lucrătorilor sezonieri, menținând în același timp măsuri de igienă și protecție stricte.

La întâlnirea dintre ministrul federal al Agriculturii, Julia Klöckner, și ministrul român al Muncii, Violeta Alexandru, asociațiile au cerut acțiuni concrete.

Vremea caldă anunțată pentru următoarele săptămâni va accelera activitatea pe câmpuri. Fermierii au nevoie urgent de lucrători sezoieri şi la recoltarea de căpșuni și cireșe.

 

Proceduri comune pentru intrarea lucrătorilor sezonieri în Germania

 

Reamintim că pe 2 aprilie, Ministerul Federal al Internelor și Ministerul Federal al Agriculturii au convenit asupra unei proceduri comune pentru intrarea lucrătorilor sezonieri. Ca parte a acestui lucru, au fost stabilite linii directoare privind siguranța și cazare muncitorilor, pentru a preveni răspândirea virusului.

Reglementări suplimentare au fost emise de statele federale și autoritățile locale. Miniștrii agriculturii din statele federale au solicitat Ministerului Federal al Agriculturii, pe data de 8 mai 2020, să asigure disponibilitatea lucrătorilor sezonieri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel