Germania: A fost inaugurat Centrul Cultural Româno-German de Ajutor și Integrare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Sâmbătă, 6 octombrie, în orașul german Nürnberg, a fost inaugurat Centrul Cultural Româno-German de Ajutor și Integrare ce va purta numele lui Dumitru-Dorin Prunariu, primul cosmonaut român.

Sâmbătă, 6 octombrie a.c., în orașul german Nürnberg, a fost inaugurat Centrul Cultural Româno-German de Ajutor și Integrare ce va purta numele lui Dumitru-Dorin Prunariu, primul cosmonaut român.

La evenimentul de lansare al Centrului situat pe strada Petersauracherstraße 47-49 au fost prezenți cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, senatorul Viorel Badea, Iulia-Ramona Chiriac - Consul General al României la München, reprezentanți ai Primăriei Nürnberg, personalități ale vieții culturale și bisericești din România și Germania.

Pe lângă slujba de sfințire a sediului, invitații s-au bucurat de spectacole de muzică, teatru și poezie, diverse delicii culinare, precum și de o expoziție de hărți celeste.

"Henry David Thoreau ne spunea: Să formezi o echipă este doar începutul, să ramâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul!… Eu vreau să promovez acest lucru la Centrul Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare din Nürnberg, pentru compatrioții mei care trăiesc şi muncesc în Germania. Iată că, munca susținută și credința de peste ani au facut ca un vis să devină realitate aici, în inima Europei", a declarat Ionela van Rees Zota (nascută la Moinești), director general al Agenției de Presă Așii Români.

"Mă simt legat de zona geografică în care inaugurați centrul, atât prin multitudinea de români care sunt stabiliți în ea, dar și prin vechea prietenie cu savantul Hermann Oberth, părintele navigației spațiale, născut la Sibiu și dezvoltându-și opera științifică pe teritoriul României, și care a trăit multe decenii la Feucht, lângă Nürnberg, unde am avut ocazia de nenumarate ori să-l vizitez. Sunt convins că Centrul Cultural Româno-German de Ajutor și Integrare din Nürnberg va contribui atât la promovarea culturii noastre în Germania cât și la oferirea unei asistențe profesionale și necesare românilor care se integrează în spațiul german, și că în acest sens vom găsi oportunități viitoare de colaborare", a declarat, la rândul său, Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român.

(w670) Dumitru Pr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel