Germania a evacuat aproape 3.000 de oameni de pe aeroportul din Kabul. SUA - peste 10.000 în 24 de ore

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Germania a evacuat aproape 3.000 de oameni originari din 43 de ţări de pe aeroportul din Kabul, în timp ce Statele Unite au scos în numai 24 de ore 10.400 de persoane din Afganistan, relatează Reuters.

Printre cei evacuaţi de Germania se află 143 de germani, în jur de 1.800 de afgani şi circa 350 de cetăţeni ai Uniunii Europene, a declarat luni, la Berlin, Eberhard Zorn, inspector general al Bundeswehr.

El a mai spus, potrivit Associated Press, că, potrivit estimărilor lui, circa 5.000 de persoane aşteaptă să fie evacuate de pe aeroportul din Kabul.

Generalul Zorn a mai afirmat că în zborurile Germaniei circa 50% din afganii evacuaţi sunt femei.

Germania a transportat duminică provizii pe aeroportul din Kabul, pentru a ameliora situaţia de pe acest aeroport, printre care scutece şi alimente pentru copii.

"Situaţia din faţa porţilor rămâne dificilă, aş putea chiar s-o numesc dramatică, pentru că acumularea de persoane care vor să ajungă pe aeroport este enorm de mare şi există un potenţial suplimentar pentru violenţă în acest grup", a mai spus Eberhard Zorn.

În acelaşi timp, un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe a declarat luni că Germania estimează că numărul cetăţenilor germani aflaţi încă în Afganistan ar fi format din trei cifre.

"În acest moment estimăm că există un număr mic, format din trei cifre, de cetăţeni germani", a spus el în cadrul unei conferinţe de presă de la Berlin.

Un oficial al Casei Albe a anunţat, pe de altă parte, că armata SUA a transportat aproximativ 10.400 de persoane din Kabul în ultimele 24 de ore, iar 61 de avioane ale coaliţiei au ajutat la evacuarea a 5.900 de persoane.

De la 14 august, SUA au scos 37.000 de persoane din Afganistanul controlat de talibani sau au ajutat la evacuarea lor, a spus oficialul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel