Germania a actualizat lista "zonelor de risc": Noi județe din România vizate de RESTRICȚII - DOCUMENT

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorităţile germane au actualizat lista "zonelor de risc" din România, iar începând de joi judeţele Neamț și Caraș-Severin au fost incluse pe listă. Totodată, județele Argeș și Dâmbovița au fost retrase de pe lista "zonelor de risc", conform Institutului Robert Koch. 

Autoritățile germane au actualizat lista "zonelor de risc" din România, cu intrare în vigoare din 16 septembrie 2020. Ca urmare a acestei actualizări, județele Neamț și Caraș-Severin au fost introduse în categoria de risc, iar județele Argeș și Dâmbovița au fost retrase de pe lista "zonelor de risc".

La acest moment (17 septembrie), ţinând cont de aceste ultime decizii ale autorităţilor germane, iată lista completă a judeţelor din România care se află lista "zonelor de risc": Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, București, Caraș-Severin, Neamț, Iași, Ilfov, Prahova, Vâlcea, Vaslui.

DOCUMENT OFICIAL: Descarcă de aici lista zonelor de risc stabilită de autoritățile germane

Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un "formular de debarcare" Public Health Passenger Locator Form, a cărui variantă în limba română poate fi regăsită la următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Aussteigekarten-COVID_RO.pdf?__blob=publicationFile .

germania zone de risc lista judete romania

Carantină pentru români

 

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

De la această obligativitate există două excepții. Prima excepție se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel puțin 14 zile după intrare.

Cea de-a doua excepție se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării. Testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate, mai multe informații putând fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117.

Amenzi de până la 25.000 EURO

 

Dacă persoanele în cauză prezintă simptome specifice COVID-19, excepțiile enunțate mai sus nu se mai aplică. În acest caz, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare chiar dacă prezintă testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Republica Federală Germania sau dacă îl efectuează în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german și rezultatul acestuia este negativ.

Tranzitarea teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască), fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic, vizite ș.a..

În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condițiilor de tranzit, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel