Germania. 17 români au fugit din carantina impusă la abator. Autorităţile îi caută

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
politist_german_retea_destructurata
politist_german_retea_destructurata

Cei care vin din Germania şi vor să intre în ţară trebuie să ştie că vor fi verificaţi mai amănunţit în această perioadă, au precizat reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră. 

 

Demersul vine după ce 17 cetăţeni români din Germania au fugit din carantină, iar acum sunt căutaţi de autorităţile locale. În cazul în care poliţiştii de frontieră vor stabili că printre cei care vor să intre în ţară se află şi români care au fugit din carantină, ei vor fi opriţi şi vor fi luate toate măsurile, scrie Mediafax. 1.300 de muncitori ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, au COVID-19. Jumătate dintre ei sunt români, iar printre aceştia se află şi cei 17 care au fugit. 

Citeşte şi: Coronavirus. Zeci de români păziți cu poliția, în Germania. "Rezervă de bere v-ați luat?" (video)

"Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate. În acest context, consulul general al României la Bonn s-a deplasat, la data de 18 iunie, la sediul companiei în cauză pentru clarificări cu privire la situația lucrătorilor români. Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni români (datele urmând să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor efectuate) iar conducerea companiei, împreună cu autoritățile locale, au decis suspendarea temporară a activității", a informat MAE.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel