Coronavirus. Zeci de români păziți cu poliția, în Germania. "Rezervă de bere v-ați luat?" (video)

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
romani_izolati_abator_germania_captura
romani_izolati_abator_germania_captura

Angajații abatorului din Germania, unde au fost depistați 1.300 de angajați pozitivi la coronavirus, au fost înconjurați cu garduri păzite de poliție. Românii s-au revoltat, apoi au făcut haz de necaz: "Rezervă de bere v-ați luat?"

 

Toţi sunt păziți cu poliția ca să nu încalce carantina. La abatorul unde 1.300 de oameni sunt infectați cu coronavirus lucrează şi peste 6.000 de români. Zeci de români care locuiesc în același complex rezidențial din comuna Verl, lângă Gutersloh, au fost băgați în carantină în locuințele unde i-a cazat angajatorul lor, unul dintre cei mai mari procesatori de carne din Germania, potrivit observatornews.ro.

Sâmbătă, poliția a montat garduri în jurul cartierului în care stau românii, iar unul dintre el a filmat întreaga operațiune. Alex Istrate a postat pe Facebook imaginile. "Bă, da rezervă de mâncare, de bere, de țigări, v-ați luat? Că numai rupem gardurile ăstea, aicea stăm.", îi întreabă el pe cei cu care discută despre instituirea carantinei.

"Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate. În acest context, consulul general al României la Bonn s-a deplasat, la data de 18 iunie, la sediul companiei în cauză pentru clarificări cu privire la situația lucrătorilor români. Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni români (datele urmând să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor efectuate) iar conducerea companiei, împreună cu autoritățile locale, au decis suspendarea temporară a activității.", a informat MAE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel