Germania. Zeci de români au făcut o avere uriașă din subvențiile corona: 90 de cereri de ajutor de urgență false

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În cadrul unei investigații preliminare efectuate la Parchetul din Koln cu privire la suspiciunea de fraudă a subvențiilor, peste 180 de ofițeri de poliție din autoritățile de poliție din Koln, Rhein-Erft-Kreis, Euskirchen și Aachen au emis 39 de mandate de percheziție, ieri dimineață, la Erftstadt, Kerpen, Bergheim, Brühl, Elsdorf, Weilerswist, Hellenthal, Euskirchen și Aachen. Au fost arestați doi cetățeni români, în vârstă de 35, respectiv 40 de ani, care erau căutați cu mandate de arestare.

Cei 44 de suspecți români și germani, cu vârsta cuprinsă între 21 și 71 de ani, sunt acuzați că au depus aproximativ 90 de cereri de ajutor de urgență la guvernul districtului Koln în perioada martie - mai 2020 și că au falsificat pierderile din activități independente ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Volumul total este de aproximativ 800.000 de euro, din care se spune că 387.000 de euro au fost plătiți deja către suspecți.

În cursul perchezițiilor efectuate ieri în 27 de apartamente și 12 spații rezidențiale și comerciale, serviciile de urgență au obținut dovezi extinse și câteva mii de euro în numerar.

Ancheta continuă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel