Germania. Un muncitor român, găsit spânzurat în grajd: „Nemțoaica nu l-a lăsat să vină acasă de Paște”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Gest extrem făcut de un român în Germania. Pentru că nu ar fi fost lăsat să plece acasă de sărbători, acesta și-ar fi pus capăt zilelor.

Dumitru Crețan, un bărbat de 44 de ani din satul Laura, comuna Vicovu de Sus, județul Suceava, lucra de mai mulți ani la o fermă de cai din Germania.

El stătea șase luni în Germania, apoi pleca șase luni acasă, fiind înlocuit de un alt bărbat tot din Vicovu de Sus. Cum însă înlocuitorul său nu a putut ajunge în Germania, din cauza resticțiilor de circulație impuse în contexul limitării răspândirii coronavirusului, patronii din Germania nu i-au permis lui Dumitru Crețan să plece acasă.

Supărat că nu va putea fi alături de cei dragi de Paște, românul de 44 de ani s-a sinucis. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit spânzurat în grajd de un alt român, tot vicovean, care lucra la aceeași fermă din Germania.

 

„Dacă era la sparanghel, îl lăsau”

 

„Munceau doi, câte șase luni, iar acum era rândul lui Dumitru să vină acasă. Nu l-au lăsat pe băiatul celălalt să plece, să-l înlocuiască. Dacă era la sparanghel, îl lăsau. Şi nemțoaica nu l-a mai lăsat să vină acasă, că nu avea om în loc”, a declarat Gheorghe Schipor, primarul din Vicovu de Sus, potrivit obiectivdesuceava.ro.

„Era om gospodar. Avea casa terminată. Chiar înainte de Paști a trimis bani acasă, la mama lui, și i-a cumpărat perdele. Abia aștepta să vină acasă, să facă Paștele în casa lui. Se trage din familie de oameni gospodari, părinții lui erau prezenți în fiecare duminică la slujbă, la biserică. Nu-mi explic ce a fost în capul lui să recurgă la un asemenea gest”, a mai adăugat primarul.

Sicriul cu trupul neînsuflețit va ajunge la Vicov în cursul zilei de vineri, tot atunci urmând să aibă loc și înmormântarea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel