Germania. O îngrijitoare româncă ar fi bătut brutal pensionara de care avea grijă. Abia acum anchetatorii au stabilit motivul atacului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Sofia T., o îngrijitoare româncă de 54 de ani, ar fi mușcat-o și sugrumat-o pe Maria H., în vârstă de 94 de ani, domiciliată în orașul Schwabach, landul Bavaria din Germania, pe 13 aprilie 2021. Abia acum anchetatorii au dezvăluit motivul pentru care îngrijitoarea a acționat astfel: suferă de o tulburare psihică patologică.

Crime și conspirații, Sfântul Graal și Templierii, frății secrete, ritualuri și simboluri – descrise în romanul de mister și ficțiune scris de Dan Brown „Codul lui Da Vinci”, precum și Sfântul Ștefan ca martir al creștinismului, inteligența artificială și fenomenele de telepatie – toate acestea sunt amestecate în mintea româncei. Așa o descrie pe îngrijitoare psihiatrul criminalist Michael Wörthmüller.

Germania. O îngrijitoare româncă ar fi atacat brutal pensionara de care avea grijă. „Asistenta groazei” riscă ani grei de închisoare

Camera a 2-a Penală a Judecătoriei Nürnberg-Fürth negociază încă de la începutul lunii februarie, dar faptul că pacienta suferă aparent de o tulburare psihică patologică a fost de fapt observat abia acum – până acum tăcuse în mare parte.

 

Conectat prin telepatie

 

Abia acum, îngrijitoarea româncă a dezvăluit expertului instanței că pe 13 aprilie 2021 a avut sentimentul că trebuie să lupte pentru propria viață. Și persoana vătămată i-a cerut ajutorul prin telepatie, a fost conectată de pensionară într-un mod neobișnuit, astfel încât să simtă că Maria H. vrea să moară.

Sofia T. locuise chiar sub același acoperiș cu Maria H., bătrâna care i-a fost încredințată, ca parte a îngrijirii la domiciliu. O vecină a putut-o auzi pe Maria H. scâncind în jurul orei 07:00 dimineața, pe 13 aprilie 2021. Sofia T. i-a spus medicului psihiatru că i-a apăsat pe pieptul pacientului ei Maria H. (94) și apoi a văzut sânge - dar ea însăși nu știa ce s-a întâmplat.

În jurul prânzului, fiul bătrânei Maria H. a venit în vizită și a rămas șocat. Mama lui stătea pe jumătate goală în patul ei și plângea. Era plină de sânge, pielea de pe o mână și de pe gât îi fusese ruptă, iar partea superioară a corpului în special avea răni mari. Medicii au ajutat-o ​​la spital, dar femeia își pierduse voința de a face față vieții. La începutul lunii mai a murit.

 

Mai mulți martori 

 

Sofia T. a studiat economia, dar la Schwabach românca s-a confruntat constant cu bătrânețea, boala, suferința și moartea.

De ce a descris brusc ce se întâmplă în interiorul ei? Până acum, ea a avut alături doi interpreți diferiți, mai întâi pentru limba română și apoi pentru limba maghiară - acum s-a deschis doar în limba maternă maghiară, îngrijitoarea având cetățenie română, dar origine maghiară.

Pentru a se convinge de boală, instanța plănuiește acum să audieze ca martori rudele Sofiei T., iar psihiatrii vor continua să o monitorizeze în următoarele săptămâni. Dacă capacitatea ei de a înțelege ar fi atât de afectată încât să nu se mai stăpânească, nu ar fi responsabilă penal pentru ceea ce i-a făcut Mariei.

Procesul continuă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel