Germania. O femeie şi un bărbat din România, arestaţi. Erau urmăriţi internaţional pentru trafic de minori

Andreea Cosma |
Data publicării:

O femeie în vârstă de 48 de ani din localitatea nemţeană Pângăraţi şi un bărbat în vârstă de 47 de ani din Iaşi au fost reţinuţi de poliţiştii din Germania în baza unor mandate internaţionale de arestare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul Georgiana Moşu, a declarat, marţi, că cei doi erau condamnaţi pentru trafic de minori şi trafic de persoane la 8 ani, 6 luni şi 20 zile - bărbatul, respectiv 6 ani de închisoare - femeia.

"În fapt, în perioada 2011 - 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale, femeia, în mod repetat, a exploatat, prin constrângere fizică şi psihică şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate, mai multe persoane vătămate minore şi majore să practice prostituţia pentru a obţine foloase patrimoniale condamnatei în cauză. De asemenea, în perioada 2014 - 2015, bărbatul în cauză împreună cu o altă femeie a racolat 3 femei din municipiul Iaşi, pe care le-a transportat în Grecia şi Germania, unde le-a exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

După emiterea mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, cei doi au fost daţi în urmărire naţională şi internaţională şi au fost localizaţi pe teritoriul Germaniei.

Informaţiile privind localizarea exactă a persoanelor urmărite au fost transmise operativ autorităţilor germane de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Neamţ.

Femeia a fost extrădată şi încarcerată în Penitenciarului Rahova iar în cazul bărbatului procedurile de extrădare sunt în derulare.

Localizarea persoanelor urmărite s-a realizat cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel