Germania. Muncitor român, mort într-un teribil accident. Soția și copiii bărbatului, sprijiniți de cetățeni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În urmă cu un an de zile, un muncitor român, în vârstă de 45 de ani, a murit într-un accidetn forestier în Eningen, landul Baden-Württemberg din Germania. Familia românului primește sprijin din partea germanilor.

A trecut aproape un an de când a avut loc un accident forestier mortal în zona împădurită Harret din Eningen. Un muncitor român, în vârstă de 45 de ani, a fost lovit în cap de o creangă care cădea și, în ciuda echipamentului de protecție, a fost rănit atât de grav încât a murit în urma rănilor.

Consilierul municipal și antreprenorul de pompe funebre Cliff Werz a organizat transferul trupului neînsuflețit înapoi în orașul natal al românului. După accident, municipalitatea din Eningen a înființat și un cont de donații pentru familia românului.

 

„Suntem foarte încântați că atât de mulți oameni au donat câte ceva”

 

După cum relatează acum primarul din Eningen, Alexander Schweizer, până acum s-au strâns un total de 23.000 de euro din donații.

„Suntem foarte încântați că atât de mulți oameni au donat câte ceva”, spune Schweizer.

Lunar, o sumă din acest fond de donații este transferată direct familiei din România. De bani ar trebui să beneficieze în primul rând copiii pentru școală și formare și soția văduvă care este încă afectată de accident, potrivit lui Schweizer.

Acum era important și pentru familie să-și exprime mulțumirile donatorilor. De asemenea, familia ar trebui să primească sprijin financiar suplimentar din partea orfelinatului forestier din țară.

 

„Moartea tatălui familiei nu a fost uitată”

 

Stabilirea contactului direct cu familia nu a fost ușoară la început, explică Schweizer. „Probabil și din cauza șocului”. Nu a existat nicio reacție la prima scrisoare luni de zile, scrisă în germană și predată la acea vreme de Werz.

Între timp, însă, au reușit să stabilească un contact stabil cu familia printr-un angajat vorbitor de limbă română, spune el, și sunt în contact regulat.

Primarul relatează că a invitat familia la Eningen la comemorarea morții românului, pe 9 martie. Imediat după accidentul de anul trecut, ea și-a exprimat dorința de a putea vizita locul accidentului la prima comemorare a morții sale, lucru foarte important pentru ea, potrivit lui Schweizer.

O cruce comemorativă instalată permanent va aminti de muncitorul român. De asemenea, vor să trimită un semn familiei: „Că moartea tatălui familiei nu a fost uitată în Eningen”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel