Polițist român fugar, prins în Germania după ce a plecat din țară ca să scape de o condamnare pentru șpagă

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Germania. Fost polițist român de frontieră, prins după ce fugise din țară ca să scape de o condamnare pentru șpagă
Germania. Fost polițist român de frontieră, prins după ce fugise din țară ca să scape de o condamnare pentru șpagă

Nicu F. M., un fost polițist de frontieră din Timișoara, condamnat pentru luare de mită și trafic de influență, a fost prins în Germania. 

„Polițiștii Direcției de Investigaţii Criminale și cei ai Serviciului Investigaţii Criminale Timiș, în cooperare cu autoritățile judiciare germane, prin rețeaua ENFAST, au reușit depistarea unui bărbat de 46 de ani, în Germania, în localitatea Karlsruhe. Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare, de Tribunalul Timiș, fiind condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare de mită  și trafic de influență.

Precizăm faptul că bărbatul a fost încarcerat la data de 1 decembrie 2021, în Germania. În continuare sunt efectuate formalitățile, în vederea predării. Schimbul de informaţii a fost realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională”, arată Poliția Română într-un comunicat.

 

Condamnat definitiv la şase ani de închisoare

 

Nicu F. M., poliţist de frontieră detaşat la DIICOT, a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare, fiind acuzat că i-a cerut o mită de 13.000 de euro unui poliţist cercetat într-un dosar DIICOT în schimbul eliberării din arest la domiciliu şi obţinerii unei pedepse cu suspendare.

Totul a început după destructurarea, de către DIICOT Timişoara, a unui grup infracţional organizat, specializat în activităţi de falsificare de monede şi punerea în circulaţie de valori falsificate, precum şi fals material în înscrisuri oficiale. În dosarul instrumentat de Nicu F. M. din postura de poliţist detaşat la DIICOT a fost arestat la domiciliu şi un alt poliţist de la Secţia 2 din Timişoara, implicat în reţeaua mafiotă.

Aflat în arest la domiciliu, polițistul a început să discute de pe geamul apartamentului său cu vecina sa Florentina M., fiica unei persoane vătămate dintr-un complex dosar de cămătărie instrumentat de DIICOT Timişoara şi iubită a poliţistului M.. Poliţistul denunţător susţine că discutând cu Florentina M. despre situaţia sa, aceasta i-a mărturisit că are legături la DIICOT şi poate discuta eliberarea din arest la domiciliu şi obţinerea unei pedepse cu suspendare. Polițistul arestat la domiciliu a mai spus că după câteva zile de la discuţie, Florentina M. i-a spus că a discutat cu Nicu F.M., care cere 20.000 de euro pentru punerea în libertate.

În urma discuţiilor s-a ajuns la suma de 13.000 de euro. Odată cu negocierea sumelor, polițistul şi-a contactat şi avocatul care l-a sfătuit să depună denunţ la DNA, fiind ulterior organizat un flagrant.

 

Mama denunţătorului, cărăuşul şpăgii

 

Agentul Nicu F.M. a respins în permanenţă acuzaţiile DNA, susţinând că banii găsiţi asupra sa la momentul flagrantului, cu ocazia căruia a fost provocată şi o tamponare, i-au fost băgaţi de Florentina M. în buzunar pentru a nu-i fi găsiţi de mama sa asupra ei. Pe parcursul procesului, avocatul lui Nicu F.M. a acuzat mai multe nereguli de fond şi de procedură din dosarul DNA: instruirea colaboratorilor în sensul provocării infracţiunilor urmărite în dosar, nedepunerea la dosarul cauzei a tuturor înregistrărilor convorbirilor telefonice şi ambientale autorizate în cauză, ascunderea acestor probe şi refuzul de a le prezenta în instanţă.  

Una dintre cele mai interesante acuzaţii ale poliţistului vizează modul în care denunţătorul, aflat în arest la domiciliu, a intrat în posesia banilor şi a aparaturii de înregistrare primite de la DNA. Practic, denunţătorul a primit de la DNA banii pentru şpagă şi aparatura prin intermediul mamei sale, fără ca femeia să ştie ce sumă ridică de la DNA.

„Eu nu ştiu ce sumă de bani i-am dus fiului meu de la DNA. Ştiu că mi s-a dat de la DNA plasa cu un plic şi în plic era o sumă de bani pentru care eu am semnat şi i-am dat fiului meu. (...) În plasa pe care am primit-o de la DNA ca să o dau fiului meu pot să spun că erau bani şi haine, adică bani şi o pereche de pantaloni care aveau ceva tehnică de înregistrare. (...) Eu ştiu că fiul meu folosea ceva de înregistrat pe care îl avea lipit pe corp şi el singur îşi instala”, se arată în declaraţia dată de mama denunţătorului, în instanţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel