Germania. Conducătoarea unui cult, condamnată pe viaţă. A ucis un copil despre care spunea că este "posedat"

Andreea Cosma / 24 sep 2020, 22:14 Salveaza PDF Comentarii

O femeie în vârstă de 73 de ani din Germania, care conducea un cult, a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui băiat în vârstă de 4 ani despre care susţinea că era "posedat" şi l-a legat într-un sac lăsându-l să moară sufocat într-o baie, transmite DPA joi.

"Te consideri ca şi când ai fi Dumnezeu", i-a spus judecătorul Peter Grassmueck femeii a cărei identitate este protejată de legile germane stricte în acest sens.

"Un copil nu le aparţine părinţilor săi, ci bătrânul decide când un copil trebuie luat", scria în jurnalul femeii, conform judecătorului Grassmueck care a mai precizat că "bătrânul" la care făcea referinţă femeia este Dumnezeu.

Femeia l-a descris pe băiat drept "posedat de rău" şi că ar fi reprezentat reîncarnarea lui Hitler, a susţinut judecătorul Grassmueck în faţa instanţei din oraşul Hanau, în vestul Germaniei.

În perioada de dinaintea morţii sale, în august 1988, băiatul devenise un element deranjant în gospodăria ce era dominată de acuzată. "Moartea sa nu a fost doar acceptată, dar după părerea noastră a fost şi dorită", a mai spus el.

Părinţii copilului trebuiau să muncească pentru a aduce bani pentru cult, în timp ce femeia acum condamnată avea grijă de victimă dar şi de alţi copii ai membrilor comunităţii.

"Supraveghere, mai bine spus îndoctrinare era sarcina ei", conform judecătorului.

 

Copil ucis de conducătoarea cultului

 

Femeia avea la rândul ei doi copii biologici, trei copii adoptaţi şi, în acea perioadă, în comunitatea pe care o conducea mai trăiau în plasament patru copii fără părinţi. Toţi aceşti copii au depus mărturie împotriva femeii în proces.

Instanţa a mai aflat că băiatul ucis era un copil complet normal, care de la vârsta de 2 ani a fost trecut parţial în grija femeii. Era însă un băieţel foarte slab, care abia lua în greutate şi care era pus să doarmă într-un sac în baie.

"Dumneata ai dat ordinul să fie legat sacul deasupra capului victimei" şi apoi ai închis uşa şi fereastra încăperii, i-a spus judecătorul acuzatei.

Instanţa a criticat, de asemenea, şi deciziile părinţilor copilului ucis, care şi-au lăsat băiatul în grija acuzatei, deşi era evident că este neglijat şi expus la violenţă.

În timpul procesului însă, mama băiatului a spus că femeia acuzată i-a oferit sprijin şi ajutor când avea nevoie. "Este ca o soră pentru mine", a spus ea.

Acuzata a primit fără emoţii condamnarea, conform DPA. Înainte de anunţarea sentinţei, ea a citit dintr-o carte şi s-a uitat peste câteva fotografii. Avocaţii săi au anunţat că femeia va face apel.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy