Germania. Angela Merkel merge în zonele afectate de inundaţii. Bilanţul a ajuns la 130 de morţi

Andreea Cosma |
Data publicării:

Cancelarul federal german Angela Merkel se va deplasa duminică la locul inundaţiilor care au devastat vestul Germaniei, cauzând moartea a peste 130 de oameni, au anunţat sâmbătă autorităţile locale vizate, informează AFP.

Angela Merkel, ce se întoarce dintr-o vizită oficială în SUA, se va deplasa în satul Schuld din landul Renania-Palatinat, calificat drept "martir" pentru că aproape totul a fost distrus acolo de viituri.

Vizita cancelarului federal la avea loc "duminică după-amiaza", a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne regional.

Merkel a calificat deja această catastrofă drept "tragedie naţională" şi a promis ajutor din partea statului pentru reparaţii şi reconstrucţie. Aceste eforturi ar urma să coste mai multe miliarde de euro.

Sâmbătă, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, cu rol mai degrabă onorific, s-a deplasat în oraşul Erftstadt, în landul vecin Renania de Nord-Westfalia. O parte a acestui oraş a fost înghiţită de o alunecare de teren cauzată de inundaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel