GCS, recomandări pentru perioada Paștelui: „Sărbătoriți doar cu cei cu care locuiți”

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au transmis, astăzi, ultimele recomandări pentru perioada Paștelui. Ei spun să fie evitate zonele aglomerate, iar sărbătorile să fie petrecute doar împreună cu familia cu care se locuiește în mod obișnuit.

În privința deplasării la cumpărături, GCS le transmite celor care au până în 65 de ani să încerce pe cât de mult posibil să evite intervalul 11.00-13.00 pentru cumpărături, pentru că este extrem de important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească acest interval ca să-și achiziționeze alimentele necesare.

„Faceți o listă înainte de a pleca la cumpărături pentru a limita cât mai mult timpul petrecut în magazine sau piețe. Mergeți singur la cumpărături dacă este posibil și optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație! Încercați să-i ajutați pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dvs. din aceste categorii de risc. Mergeți dumneavoastră la cumpărături pentru ei dacă acest lucru este posibil. Folosiți masca de protecție și, dacă este posibil, mănuși chirurgicale în timpul pe care îl petreceți la cumpărături", transmit cei de la GCS.

 

„Încercați tot timpul să păstrați distanța fizică”

 

Aceștia recomandă în continuare evitarea aglomerațiilor de la raft sau cozile din piețe

„Încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață. Evitați orice contact direct. Respectați indicațiile personalului din magazine sau din piețe cu privire la distanțarea fizică sau la limitarea numărului de persoane din incintă! Este preferabil să optați pentru plata cu cardul pentru a nu intra în contact direct cu bancnote și monede. Apelați la cumpărăturile online în măsura în care aveți această opțiune! Este de preferat să dezinfectați ambalajele produselor cumpărate înainte de a le despacheta și să spălați fructele și legumele înainte de a le depozita. Purtați cu dumneavoastră șervețele nazale și dezinfectant pentru mâini și folosiți-le de fiecare dată când aveți nevoie", mai spun cei de la GC.

Cei care au simptome de răceală ușoară sau nu se simt bine, sunt sfătuiți să evite să meargă la cumpărături sau în zone publice.

 

Se vor evita deplasările la rude

 

Spălatul mâinilor imediat ce se intră în casă rămâne valabil.

În privința petrecerii sărbătorilor, reprezentanții GCS spun că zilele de Paște ar trebui petrecute doar cu acei membri ai familiei împreună cu care se locuiește în mod obișnuit.

Se vor evita deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate, fie că locuiesc în alt oraș/comună.

Nu se fac vizite și nu se primesc musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani se obișnuia acest lucru.

„Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare. Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice", potrivit GCS.

De asemenea, toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy