Gazare Diaspora. Ce se întâmplă cu DOSARUL din 10 august

Liviu Ludovic |
Data publicării:
protest
protest

Noutăți legate de dosarul violențelor din 10 august: se vizionează imagini și se studiază documente.

Sute de martori și părți vătămate au fost audiate până în prezent în dosarul în care se investighează intervenția Jandarmeriei la protestul din 10 august, potrivit unor surse judiciare. Potrivit unui răspuns la o solicitare a site-ului stiripesurse.ro, în acest moment al anchetei se continuă audierile, se vizionează imagini și se studiază documente.

De asemenea, se pare că în prezent la această anchetă lucrează un singur procuror, după ce 5 magistrați de la Secția Militară a Parchetului General au plecat ca urmare a ordonanței de urgență privind încetarea unor delegări.

Un secretar de stat din MAI si trei șefi din cadrul Jandarmeriei Române sunt anchetați în acest dosar. Peste 700 de protestatari au depus plângeri. In paralel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 instrumentează un dosar privind acte de agresiuni la adresa unor jandarmi. Și DIICOT face verificari care urmare a unei plangeri a Jandarmeriei Române, in care instituța acuza infracțiuni de incalcare a ordinii constituționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel