Gândacii de bucătărie, o problemă enervantă. Scapă pentru totdeauna de insecte, cu aceste metode eficiente

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Gândacii de bucătărie, o problemă enervantă. Scapă pentru totdeauna de insecte, cu aceste metode eficiente. Sursa - pixabay.com
Gândacii de bucătărie, o problemă enervantă. Scapă pentru totdeauna de insecte, cu aceste metode eficiente. Sursa - pixabay.com

În orice apartament pot apărea gândaci din diverse motive: de la nerespectarea curățeniei în bucătărie până la vecini iresponsabili, care depozitează gunoaie în casă.

 

Este important să lupți cu insectele, pentru a scăpa definitiv de ele. Gândacii apar dacă lași pe masă mâncare neacoperită sau o băltoacă de apă lângă chiuvetă, frigider sau în baie, deoarece insectele sunt atrase de umezeală și murdărie.

Există mai multe remedii populare, care combat gândacii de bucătărie.

Iată cele mai eficiente dintre ele.

Truc. Ingredientul din bucătărie care te va ajuta să scapi rapid de mirosul neplăcut al picioarelor

Acid boric. Acest produs este considerat o otravă puternică, căreia niciun gândac nu-i va rezista. Substanța intră în corpul insectei și îi afectează sistemul nervos, ca urmare, gândacul este paralizat și, mai târziu, moare.

Iată cum se folosește acidul boric: presară pulberea de-a lungul pereților camerei, în spatele toaletei, a chiuvetei și dușului. De asemenea, poți amesteca acidul boric cu un gălbenuș de ou, zahăr sau făină. Rulează mici bile și plasează-le în diferite locuri din apartament. 

Utilizări necunoscute ale foliei de aluminiu acasă: de la călcarea mai rapidă, la înmuierea zahărului. Vezi ce trucuri poți face cu ea

Al doilea remediu popular este amoniacul. Substanța are un miros foarte puternic, care alungă insectele. Gândacii vor fugi dintr-o cameră în care miroase a amoniac. Pentru a alunga gândacii din casă, trebuie doar să adăugați amoniac în apă și apoi să speli podelele și toate celelalte suprafețe din casă cu această apă.

Gândacii de bucătărie nu tolerează  temperaturile scăzute. Adică, dacă temperatura din casă este sub 7 grade, gândacii nu se mai înmulțesc.  Desigur, nu poți locui într-o casă în care este frig, dar poți crea aceste condiții, mai ales iarna. 

Un truc de la bucătari pentru ca uleiul să nu mai sară la gătit. Pune acest ingredient în tigaie de fiecare dată când prăjești ceva

Doar deschide ferestrele pentru câteva zile, astfel încât apartamentul să înghețe bine și gândacii vor pleca singuri.

O altă metodă este o capcană, pentru insecte. Se ia un borcan cu gât larg și se unge în interior cu grăsime sau vaselină. Pune pe fundul vasului bucățele de pâine, biscuiți sau zahăr. Insectele vor veni în fugă la mâncare, dar nu vor mai putea ieși și vor rămâne blocate în borcan. Toarnă peste gândacii prinși apă clocotită sau un insecticid. 

 

Trucul cu un burete pentru ca hainele tale să miroasă mereu a balsam de rufe. O metodă simplă și eficientă

 

Hainele proaspăt spălate miroase întotdeauna bine, dar păstrarea mirosului în haine peste zile este altceva. De aceea, împărtășim trucul de a face hainele tale să miroasă a balsam de rufe întotdeauna doar cu un burete. Este cel mai bun truc de curățare.

Este un produs care se folosește în mod obișnuit în procesul de spălare a hainelor pentru a lăsa hainele moi și pufoase. În plus, rămâne un miros foarte plăcut. Cu toate acestea, turnarea balsamului de rufe în mașina de spălat nu este suficientă pentru ca parfumul să dureze.

Patru sfaturi pe care le puteți urma pentru a preveni părul grizonat

Există multe motive pentru care mirosul de balsam de rufe nu durează. Păstrarea articolelor de îmbrăcăminte cu puțină umiditate este unul dintre principalele motive. Există haine care sunt deteriorate de acest produs, așa că acest sfat pentru a menține aroma balsamului de rufe se aplică hainelor din bumbac, in sau cânepă.

Acum că știți că nu este o idee bună să folosiți balsam pe orice articol de îmbrăcăminte, să ne concentrăm asupra celor care o fac. Pentru a elimina cu adevărat mirosul de transpirație și celulele pielii de pe haine, încercați acest truc pentru a face hainele să miroasă ca balsam de rufe de fiecare dată.

De ce ai nevoie:

- un burete

- un recipient de plastic cu capac

- balsam de rufe

- bicarbonat de sodiu.

Turnați balsam pe jumătate în recipient și introduceți buretele. Acoperiți și depozitați într-un spațiu rece și întunecat. Poți pune 2 bureți și aplica trucul în orice moment, astfel încât hainele tale să miroasă mereu a balsam de rufe.

Pune acest ingredient din bucătărie în rezervorul de toaletă. Un truc fantastic! Notează-l chiar acum

Spălați-vă hainele așa cum faceți de obicei, apoi puneți-le în uscător. Acum, scoateți buretele din recipient și lăsați să se scurgă excesul de balsam. Pune buretele în uscător cu hainele, programează-l și lasă-l să-și facă treaba.

Dacă nu aveți uscător acasă, pentru a păstra parfumul de balsam pe haine, umpleți un difuzor cu apă și lăsați briza să se înmoaie în haine chiar înainte de a călca. Inteligent.

Cu acest sfat de curățare, vă va fi foarte ușor să vă faceți hainele să miroasă delicios în orice moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel