Patru sfaturi pe care le puteți urma pentru a preveni părul grizonat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Patru sfaturi pe care le puteți urma pentru a preveni părul grizonat / Foto: Unsplash
Patru sfaturi pe care le puteți urma pentru a preveni părul grizonat / Foto: Unsplash

Pentru a preveni părul grizonat cel mai bine este să pornești cu schimbări din interiorul tău. Începând cu o dietă sănătoasă și apoi adăugând produse de îngrijire naturale și măști de păr, poți profita de podoaba ta capilară în culoarea ei naturală cât mai mult timp.

Deși vopsirea părului este cel mai rapid mod de a acoperi părul care a încărunțit, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru sănătatea șuvițelor tale. Din fericire, există câteva schimbări în stilul de viață pe care le puteți face pentru a păstra culoarea naturală a părului dumneavoastră. De la a mânca suficiente substanțe nutritive la a avea grijă de sănătatea ta emoțională, există câteva măsuri proactive pe care le poți lua pentru a întârzia încărunțirea părului.

 

1. Consumă mai mult calciu


A avea suficient calciu nu este vital doar pentru oasele și mușchii tăi. După cum se pare, te-ar putea ajuta să îți păstrezi pigmentul părului pentru mai mult timp, de asemenea. Studiile au arătat că un consum zilnic de 200 mg de calciu poate, în unele cazuri, să inverseze apariția părului cărunt.

 

2. Găsește o modalitate de a gestiona stresul

 

Faptul de a fi sub un stres constant vă poate afecta sănătatea în multe feluri. Pe lângă faptul că îți face inima să bată mai repede și îți perturbă somnul, stresul poate provoca depigmentarea părului. Stresul cronic ar putea duce la inflamație, care poate declanșa deteriorarea celulelor și poate cauza încărunțirea prematură a părului.

 

3. Consumați suficiente proteine


A avea o dietă echilibrată este crucială pentru o piele, un păr și unghii sănătoase și frumoase. Includerea în dieta ta a alimentelor bogate în proteine ar putea fi deosebit de utilă dacă încerci să lupți împotriva părului cărunt. Consumul de suficiente alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, soia și produsele lactate ar putea să te ajute să previi încărunțirea prematură a părului.


4. Supraveghează-ți nivelul de fier


Dacă părul tău încărunțește prematur, sunt șanse să ai un nivel scăzut de fier. Fierul este un mineral esențial care ajută celulele sanguine să transporte oxigenul în tot corpul. Dacă ești vegetariană și nu poți mânca carne, asigură-te că mănânci alimente bogate în vitamina C, deoarece acestea ajută organismul să absoarbă fierul.

 

Aveți părul cărunt? Crezi că este mai bine să îl vopsești sau să îți lași părul natural intact?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel