Truc. Ingredientul din bucătărie care te va ajuta să scapi rapid de mirosul neplăcut al picioarelor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ingredientul din bucătărie care te va ajuta să scapi rapid de mirosul neplăcut al picioarelor. Rezolvați această problemă incomodă cu ajutorul trucurilor propuse mai jos.

Mirosul urât al picioarelor este o problemă mai frecventă decât ați putea crede. Nu este întotdeauna legat de o igienă precară, uneori încălțămintea sau prezența ciupercilor provoacă un miros atât de neplăcut încât generează multă nesiguranță pentru cei care suferă de el.

Dar nu-ți face griji pentru că există mai multe remedii de casă capabile să elimine această problemă: bicarbonatul de sodiu sau oțetul de mere sunt doar câteva dintre ingredientele care te vor ajuta să scapi de mirosul de picioare. Ia aminte și nu lăsa nimic să treacă netratat!

 

De ce miros urât picioarele?

 

Principala cauză a mirosului de picioare este transpirația excesivă combinată cu purtarea acelorași pantofi în fiecare zi, potrivit Serviciului Național de Sănătate.

Schimbările hormonale determină corpul să elimine mai multă transpirație, ceea ce poate duce la apariția mirosului de picioare.

Piciorul de atlet, o erupție fungică care apare adesea între degetele de la picioare, poate provoca mirosul picioarelor.

 

Cum să scapi de mirosul de picioare și pantofi?

 

Pentru a scăpa de mirosul de picioare, vă recomandăm în primul rând să mergeți la un specialist, care vă va spune ce tratament să urmați. Dacă vrei să folosești un remediu de casă natural pentru a o rezolva cu ingrediente naturale, poți folosi aceste trucuri:

 

Bicarbonat de sodiu

 

Elimină mirosul de picioare cu bicarbonat de sodiu: tot ce trebuie să faci este să presari pantofii cu o lingură de acest ingredient; lasă-i să stea peste noapte și curăță-i dimineața. Însoțește acest remediu de casă prin înmuierea picioarelor timp de 15 minute în apă caldă cu o lingură de bicarbonat de sodiu.

 

Oțet de cidru de mere

 

Acesta este unul dintre cele mai eficiente remedii de casă pentru a elimina mirosul de picioare: puneți picioarele într-un bol cu apă; adăugați 5 linguri de oțet de mere și doar o lingură de bicarbonat de sodiu; lăsați să acționeze timp de 10 minute și clătiți cu apă caldă. Efectuați această procedură de două ori pe săptămână.

 

Lămâie

 

Pentru a rezolva mirosul urât al picioarelor, puteți folosi lămâia. Cum se folosește? Pe picioarele perfect curate, frecați acest ingredient din bucătăria dumneavoastră; lăsați-l să se usuce și apoi spălați-l cu apă rece. Așa vei scăpa de acel miros neplăcut.

 

Aloe vera

 

Un alt remediu de casă super eficient pentru a elimina mirosul de picioare: freacă-ți picioarele cu două linguri de gel de aloe vera; așteaptă să se usuce și îndepărtează reziduurile cu o cârpă curată. Iată cum puteți combate această problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel