Furtuna Hermine a lovit puternic Spania: Sute de zboruri anulate, scoli închise mâine, străzi inundate și blocate de copaci căzuți

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Furtuna Hermine a lovit puternic Spania: Sute de zboruri anulate, scoli închise, străzi inundate și blocate de copaci căzuți
Furtuna Hermine a lovit puternic Spania: Sute de zboruri anulate, scoli închise, străzi inundate și blocate de copaci căzuți

Zborurile au fost anulate duminică peste Insulele Canare din Spania, a declarat operatorul aeroportuar Aena, în timp ce furtuna Hermine s-a mutat de peste Atlantic, aducând ploi abundente în populara destinație de vacanță.

Au existat 141 de anulări până la mijlocul după-amiezii pe multe dintre insule, inclusiv 62 de pe aeroportul Tenerife Nord, 23 de la La Palma, 20 de la El Hierro, opt din Lanzarote și patru din La Gomera.

Ploile abundente au inundat străzile, iar unele au fost blocate de copacii căzuți.

Agenția națională de meteorologie din Spania, Aemet, a emis o alertă meteo Cod roșu pentru insulele Gran Canaria, La Palma și El Hierro de la prânz până duminică la miezul nopții. Guvernul regional a închis școlile luni, ca măsură de precauție.

Duminică, președintele regional Angel Victor Torres a declarat într-o conferință de presă că furtuna se așteaptă să se apropie cel mai mult de insule între ora 23:00 duminică și luni la ora 11:00.

Era de așteptat ca Hermine să lovească Insulele Canare ca o furtună tropicală, dar a fost retrogradată duminică la o depresiune tropicală de către Centrul Național pentru Uragane din SUA. Ploile abundente vor continua până luni.

 

Vezi și 

 

Spania. O furtună a făcut prăpăd în Tarragona: Inundaţii de amploare, pereți dislocați, mașini avariate și măturate de ape

 

O ploaie torenţială a provocat inundaţii de amploare în oraşul catalan Tarragona, Spania. Protecția Civilă a declarat, în urmă cu scurt timp, închis cel mai extrem episod de inundații, deși avertizările de ploaie rămân în vigoare şi pentru restul zilei de astăzi.

O ploaie abundentă a lăsat 150 de litri pe metru pătrat de apă în orașe precum Constantí și Cambrils. Numeroase străzi şi pieţe au fost acoperite de ape. Furtuna a fost atât de puternică încât a dislocat şi pereţii unor locuinţe, care au fost evacuate. 

Numărul de urgență 112 a primit 973 de apeluri pentru 586 de incidente din cauza ploilor torențiale care au afectat Catalonia în timpul nopții. Majoritatea, 508, au fost făcute din Tarragona, 96 din Salou și 93 din Vila-seca.

Protecția Civilă consideră că situația de alertă s-a încheiat, deocamdată,  și subliniază că, în ciuda violenței furtunilor și a acumulării de apă, nu au fost înregistrate victime.

Într-un interviu pe canalul 324, directorul adjunct al Protecției Civile, Sergio Delgado, a explicat că situația din Tarragona este una de „recuperare a normalității”, deoarece acumulările de apă au fost retrase de la miezul nopții și pe tot parcursul dimineții. „Situația a trecut de perioada de cel mai mare risc”, a spus el.

Din acest motiv, Protecția Civilă a dezactivat în această după-amiază alert. Consideră că „cea mai extremă fază” a episodului de ploaie așteptat pentru acest weekend a trecut deja. Planul rămâne, însă, într-o situație de pre-alertă.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel