Furt de peste un MILIARD de dolari. Cum a reuşit un grup de români să se îmbogățească în stațiunile din Mexic

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

În perioada 2014 - 2019, un grup infracțional din România a operat în principalele puncte turistice din Mexic, unde modifica bancomatele pentru a clona cardurile clienților. Ulterior a reuşit să sustragă 1,2 miliarde de dolari.

 

În 2014, un grup infracțional din România a modificat peste o sută de bancomate, situate în principalele puncte turistice din Mexic, pentru a jefui cetățenii străini. La jumătatea anului 2019, autoritățile mexicane au destructurat reţeaua, care avea sediul în Riviera Maya, iar valoarea jafului se ridica la 1,2 miliarde de dolari

Totul a început atunci când presupușii făptași au creat compania „Top Life Services”, care în 2014 a semnat un contract cu banca Multiva a Olegario Vázquez Aldir,în scopul de a instala mașinile Intacash în oraşele cu un flux mare de turism: Cabo San Lucas, Baja California Sur; Puerto Vallarta, Jalisco; Sayulita, Nayarit și Quintana Roo.

ATM-urile au fost modificate pentru a clona cardurile clienților, însă Vázquez Aldir a subliniat că nu știa activitățile criminale ale „Top Life Services”, al cărui proprietar Florian Tudor a fost arestat la Cancun pe 30 martie 2019, prins cu arme de calibru mare. Se presupune că cele banii furaţi au fost depuşi în conturi din Barbados, Brazilia, Coreea de Sud, Grenada, India, Indonezia, Japonia, Paraguay și Taiwan. „Controlăm în jur de 100 de ATM-uri cu cipuri instalate. În medie, fiecare mașină copiază aproximativ 1.000 de carduri în fiecare lună. Am retras aproximativ 200 USD de la fiecare din aceste carduri. 20 de milioane de dolari s-au retras în fiecare lună", a povestit un fost membru al organizației criminale, care a colaborat cu Parchetul Român. 

Citeste si: Presa din MEXIC: Reţeaua criminală de origine ROMÂNĂ, care clona CARDURI, protejată de "anticorupția" mexicană

 

Liderul reţelei era Florin Tudor, alias „Rechinu”

 

Liderul reţele, Tudor, alias „Rechinu” care înseamnă rechin în limba română, este un inginer în vârstă de 44 de ani, care a locuit în Italia, unde a fost arestat pentru furtul mai multor autovehicule. „Rechinu” a fost asociat cu Adrián Constantin Tiugan, un traficant de droguri din România. Într-o anchetă jurnalistică comună, realizată de Rise Projec şi organizația Quinto Elementos Lab și Mexicanos contra la Corrupción y la Impunidad (MCCI), jurnaliştii au examinat 15.000 de pagini ale cercetării efectuate de autoritățile din Mexic și România.

Astfel, ancheta jurnalistică, care a durat opt ​​luni, a scos a iveală faptul că  Tudor era protejat de politicienii de stat din Quintana Roo. În prezent şi FBI îl cercetează pe Florian Tudor. Având în vedere că escrocheria a fost replicată şi în bancomatele din New York. În ianuarie 2020, Parchetul Român l-a acuzat pe Rechinu” de crimă organizată. Cu toate acestea, el rămâne în libertate, scrie elimparcial.com.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel