Frontierele României, tranzitate de aproape 100.000 de persoane în ultimele 24 de ore

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Circa 95.200 de persoane cu 32.300 mijloace de transport, dintre care 13.100 automarfare, au efectuat vineri formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 40.250 de persoane cu 14.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 55.000 de persoane cu 17.900 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 33.800 de persoane şi 15.100 de mijloace de transport (6.300 automarfare), dintre care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.000 de persoane cu 6.200 de mijloace de transport.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate, fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare IGPF recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" poliţiştii de frontieră au constatat: 33 de fapte ilegale (14 infracţiuni şi 19 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 39.000 de lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 12.200 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 66 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel