Frontiere țării, tranzitate de peste 420.000 de persoane într-o singură zi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Frontiere țării, tranzitate de peste 420.000 de persoane într-o singură zi. Sursa foto: politia de frontiera
Frontiere țării, tranzitate de peste 420.000 de persoane într-o singură zi. Sursa foto: politia de frontiera

Peste 420.000 de persoane au tranzitat vineri punctele de trecere a frontierei. În România au intrat aproape 13.000 de cetățeni ucraineni.

Prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat vineri formalitățile de control atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire aproximativ 423.500 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 113.200 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 150.600 de persoane, dintre care 12.974 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 1.66 % faţă de ziua precedentă.

Începând din 10 februarie, înainte de declanșarea războiului din Ucraina, până vineri, la nivel naţional, au intrat în România 2.092.147 de cetăţeni ucraineni.

 

Două autocare, verificate, la sânge, la intrarea în țară: doi pasageri au fost dați jos cu tot cu bagaje

 

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni, au oprit pentru control, în această săptămână, pe sensul de intrare în ţară, două autocare, aparţinând unor firme de transport internaţional de persoane.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, au descoperit în urma unor controale specifice efectuate asupra a două autocare, cantitatea de 1.115 articole de parfumerie şi perechi de încălţăminte, toate inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cursul zilelor de 24 respectiv 26 august a.c, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră giurgiuveni, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, două autocare, aparţinând unor firme de transport internaţional de persoane.

În urma controalelor amănunţite efectuate, oamenii legii au descoperit, în cala autocarelor, printre bagaje, pungi din plastic, de culoare neagră, care conţineau 148 perechi de încălţăminte şi 967 articole de parfumerie, toate fiind inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

 

Bunurile, estimate la aproape 180.000, au fost confiscate

 

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele descoperite aparţineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, cetăţeni turci, în vârstă de 22, respectiv 39 de ani.

Bunurile sus-menţionate, estimate la o valoare de  176.650 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări faţă de persoanele în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de “punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

Reamintim faptul că, în cursul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră giurgiuveni, au descoperit, în urma controalelor specifice efectuate peste 4.400 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel