Franța. Un român a da iama în haine de designer. Pradă de 800 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franța. Un român a da iama în haine de designer. Pradă de 800 de euro
Franța. Un român a da iama în haine de designer. Pradă de 800 de euro

Un cetățean român a fost arestat, sâmbătă, 1 martie, după ce a furat haine de designer de la Galeriile Lafayette din orașul Montpellier.

Angajații de pază de la Galeriile Lafayette au reținut sâmbătă, 19 martie, în jurul orei 16:45, un tânăr de 24 de ani care a sustras mai multe haine de marcă. Hoțul a reușit să fure haine în valoare de 800 de euro, scrie midilibre.fr.

Prin urmare, reprezentanții Galerilor Lafayette au alertat poliția națională. Un echipaj al agenților, care s-a deplasat la fața locului au reușit să-l rețină pe românul, de 24 de ani. În plus, s-a dovedit că românul  se afla ilegal pe teritoriul francez.

Românul a fost dus în arest la Nîmes, fiind cercetat pentru furt.

O altă minoră româncă  de 11 ani, a furat haine în valoare de 500 de euro dintr-un magazin din zona comercială Allonne cu complicitatea familiei sale. Mama fetiței, de 11 ani, a primit o pedeapsă, care presupune prestarea muncii în folosul comunității. La fel și mătușa ei.

 

Franța. O fetiță româncă de 11 ani, prinsă la furat de haine scumpe. Mama și bunica ei, condamnate

 

„Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut. Dacă îmi poți da o ultimă șansă“, a spus mama copilei. La bară la tribunalul din Beauvais, în înfățișare imediată, vineri, 4 martie: o femeie de 43 de ani și nepoata ei de 25 de ani. Tribunalul din Beauvais a trebuit să judece vineri un caz neobișnuit.

Cele doua sunt acuzate că au încredințat unui copil, de 11 ani ,sarcina de a fura haine și lenjerie intimă, în valoare de aproape 500 de euro, de la marca de lenjerie Etam, în zona de activitate comercială Ther din Allonne.

Metoda este simplă și originală: cele două femei au venit la Beauvais pentru a face cumpărături. Brusc, au încredințat hainele copilului, care a ieșit din magazin. Tâlhăria s-ar fi putut sfârși așa dacă o patrulă a poliției municipale nu ar fi fost surprinsă să vadă un copil singur cu brațele pline de haine "puțin rătăcit" în mijlocul parcării.

 

Procuror: "Dacă șiretlicul funcționează, se fură hainele"

 

Interogate de poliție, cele două femei românce au spus că fetița "trebuia să facă pipi". "Nu trebuie să fim luați drept ceea ce nu suntem. Dacă șiretlicul funcționează, se fură hainele, dacă nu funcționează șiretlicul, spunem că copilul trebuie să facă pipi", a spus procurorul. Avocatul Benoit Varin i-a apărat pe inculpați, criticând procurorul pentru că a "colorat" cazul: "Pentru că o persoană de origine română se află într-un magazin, nu înseamnă că vine acolo cu intenția de a fura".

Mama s-a născut în România în 1979. Ea se află în Franța de peste 10 ani. Nepoata ei s-a născut în Franța. Dar, devenită mamă la 15 ani, a părăsit școala foarte devreme: "Nu știu să citesc și să scriu bine, trăiesc din RSA", explică ea. Ea a fost condamnată de tribunalul din Metz la trei luni de închisoare pentru furtul unei pături.

Parchetul a cerut cinci luni de închisoare. După deliberare, instanța le-a condamnat, în cele din urmă, pe cele două la patru luni de închisoare cu suspendare, inclusiv la obligația de a presta 105 ore de muncă în folosul comunității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel