Franţa. Şofer român de autocisternă, la un pas să producă o tragedie pe o autostradă 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
autostrada_franta
autostrada_franta

Un şofer român a condus, duminică, o autocisternă pe autostrada A29, pe direcția Saint-Quentin / Amiens. Participanţii la trafic au anunţat poliţia rutieră, deoarece camionul românului mergea în zigzag. Cu toate că ceilalţi şoferi au încercat să-l oprească, cisterna condusă de român şi-a continuat drumul, punând în pericol mai multe vieţi. 

 

 

În trafic, autocisterna îşi modifică brusc viteza şi se deplasa pe două benzi de circulație. Jandarmii l-au găsit la ora 12.15 dimineața, parcat pe banda de urgență lângă Blangy-Tronville. Oamenii legii au stabilit că românul avea o alcoolemie de 3 grame de alcool în sânge. Românul în vârstă de 42 de ani a fost reţinut. El a fost condamnat miercuri, 4 noiembrie, scrie premium.courrier-picard.fr.

În faţa instanței din Amiens, miercuri dimineaţa, şoferul român a explicat că a petrecut, cu o zi înainte, și că a băut vin roșu.  „Eram obosit şi căutam ceva în frigider”, a explicat românul de ce mergea în zigzag pe autostradă. Acesta i-a asigurat pe magistraţi că nu bea în timpul săptămânii.

Procuratura a cerut o pedeapsă grea pentru român: 6 luni de închisoare. Avocatul șoferului român de camion a spus că că bărbatul, de 23 de ani, „a început să bea în urma unor probleme de familie ". Românul a primit o pedeapsă de închisoare cu suspendare de 3 luni cu interdicția de a conduce în Franța pentru un an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel