Franța: Și-a bătut soția până la moarte, apoi a așezat-o în patul fetiței lor de 2 ani. Au stat 8 zile cu cadavrul în casă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ludovic L. a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, după ce a ucis-o în bătaie pe Yasmina, femeia alături de care avea o fetiță de 2 ani și jumătate. Tânăra a murit înecată în propriul sânge, în patul fetiței lor. Micuța și asasinul mamei ei au stat 8 zile cu cadavrul în casă, până când bărbatul i-a luat rămășițele și le-a aruncat într-un tomberon.

Faptele odioase s-au petrecut în iulie 2017, când Yasmina a murit după ce partenerul ei, Ludovic L., a bătut-o crunt. El a fost condamnat, ieri, la 20 de ani de închisoare. Jurații l-au găsit pe acuzat vinovat de lovituri cauzatoare de moarte, dar nu și de crimă conjugală - o infracțiune pedepsită cu 30 de ani de închisoare.

Procurorul general a considerat că Ludovic „nu intenționa să o omoare” pe Yasmina, când a bătut-o „extrem de violent”. „Sunt convins de asta, pentru că avea nevoie de ea. Nu avea niciun interes real să își tăie creanga de sub picioare”, a afirmat magistratul. 

Băratul, pe care „nimeni nu l-a văzut vreodată ocupând un loc de muncă stabil”, a trăit întotdeauna de pe urma concubinelor sale, pe care „le exploata emoțional și financiar cu nerușinare“, a explicat Rémy Crosson du Cormier în timpul pledoariei sale. „El a fost enervat și a bătut-o pe Yasmina ca să o reducă la tăcere”, potrivit Le Parisien.

Și-a bătut soția până la moarte, apoi a așezat-o în patul fetiței lor de 2 ani

 

În seara crimei, Ludovic băuse și fumase mult. Potrivit relatării sale, în baie a izbucnit o ceartă între ei doi, după ce bărbatul a primit un telefon al amantei sale cu care a avut un copil cu opt luni mai devreme. „Yasmina venise să mă întrebe. Am înnebunit“,  afirmat el  în fața instanței. După ce a spart geamul băii cu pumnul, i-ar fi dat Yasminei „o palmă, apoi două sau trei lovituri” peste față. Mama în vârstă de 37 de ani ar fi „căzut apoi pe cadă”. Atunci a dus-o în brațe și a pus-o în patul unde dormea ​​fiica lor, la vremea respectivă de 2 ani și jumătate.

Potrivit medicului legist, durerea Yasminei cauzată de lovitura a fost atât de intensă încât a leșinat. Loviturile au fost atât de severe încât s-au găsit fragmente osoase în plămâni - și s-a sufocat. „Yasmina s-a înecat în propriul sânge”, a rezumat investigatorul.

După ce a lăsat-o pe Yasmina, Ludovic a adormit „dintr-o dată”, fără a anunța serviciile de urgență, însă a avut timp să sune la spitalul Saint-Antoine din Paris, unde femeia lucra, pentru a raporta că va lipsi a doua zi, motivând că este obosită. A doua zi dimineață, în jurul orei 2, bărbatul este trezit de fiica lui flămândă, care îi spune „Tati, mami doarme”. Acolo ar fi observat că partenera sa era „rece”.

Criminalul și fetița au stat 8 zile cu cadavrul în casă, apoi a aruncat corpul neînsuflețit la tomberon

 

Se estimează că Ludovic și fiica lui au locuit în sufragerie timp de cinci până la opt zile, în timp ce trupul Yasminei s-a descompus în dormitor. „Nu am vrut să mă predau. Eram speriat. Nu am vrut să mă întorc la închisoare”, a explicat Ludovic. Apoi, într-o noapte, fură un coș de gunoi din zonele comune ale clădirii, aruncă trupul neînsuflețit al femeii în el, apoi duce tomberonul în pivniță. „Este practic un scenariu de film. Cu excepția faptului că în seriale, toată lumea se ridică la final, toată lumea este în viață”, a punctat procurorul Jean-Marie Viala.

Avocatul apărării, Me Olivia Ronen, a explicat comportamentul „ciudat” al clientului sale a fiind o, „disociere post-traumatică”, după cum a analizat psihiatrul în fața instanței: „Este uimit. Nu se așteaptă să o găsească pe Yasmina așa. Așa că își ia fiica și închide ușa. Vede moartea pentru prima dată și preferă să închidă ochii [...] Cu un pic de bun simț, nu poți scăpa de un corp aruncându-l în pivniță".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel