Franța se teme pentru industria sa turistică: tot mai mulți oameni își amână călătoriile de frica amenințărilor cu bombă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franța se teme pentru industria sa turistică. Sursa foto: freepik.com
Franța se teme pentru industria sa turistică. Sursa foto: freepik.com

În urma mai multor amenințări cu bombă la aeroporturi, la mai multe hoteluri, dar și la Palatul Versailles,  Franța înregistrează un număr crescut de anulări din partea turiștilor. Țara se teme pentru industria turismului.

Având în vedere amenințările cu bombă și cel mai înalt nivel de alertă teroristă care rămâne în vigoare, Franța este îngrijorată de turismul său. Asociația Hotelurilor și Restaurantelor (UMIH) din zona Parisului a raportat o creștere cu zece procente a anulărilor la începutul sărbătorilor de toamnă.

Un operator hotelier din Paris a raportat că de la începutul săptămânii au pierdut 15 la sută din rezervări, aproape toate din străinătate.

Președintele UMIH, Franck Delvau, a declarat pentru postul „France Info” că turiștii își amână călătoriile de teamă de avertismente suplimentare. Pe lângă hoteluri, taximetriștii înregistrează și o ușoară scădere a clienților. „Acest lucru pune în pericol industria turismului”, a avertizat Delvau. Climatul înfricoșător nu este bun pentru industrie.

 

Zboruri anulate, Versailles și Luvru evacuate

 

În ultimele zile, zborurile pe aeroporturile regionale din Franța au fost anulate în urma amenințărilor cu bombă. Cel puțin 14 aeroporturi au fost afectate, vineri, 20 octombrie, inclusiv în Rennes și Bordeaux. Atracțiile turistice precum Palatul Versailles sau Luvru au fost evacuate. 

"Oamenii s-au săturat. Vedem deja că rezervările sunt anulate. Suntem îngrijorați. Dacă vii din străinătate și ajungi într-o săptămână, nu vrei să-ți asumi niciun risc", a declarat primarul de Versailles, François de Mazières.

Palatul Versailles a fost închis sâmbătă, 21 octombrie, pentru a șasea oară în șapte zile, după o amenințare cu bombă. Deși un suspect a fost arestat, amenințările continuă.

Ministerul Turismului a spus că nu se poate vorbi de un val de anulări. Din punctul de vedere al experților în turism, există riscul,  ca turiştii din Belgia sau Germania să anuleze  călătoriile planificate.

 

Trei ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro

 

Amenințările cu bombă au crescut de la atacul fatal al unui tânăr islamist asupra unui profesor din Arras în urmă cu o săptămână. Atunci a fost impus cel mai înalt nivel de alertă teroristă  în Franța. Un număr mare de amenințări afectează și școlile. În multe cazuri, tinerii au fost identificați ca fiind responsabili.

Guvernul vrea să ia măsuri mai decisive împotriva autorilor decât înainte. „Nu sunt glume, ci crime și vor fi pedepsite. Nu va exista impunitate. Nu vor permite să se joace cu fricile francezilor”, a declarat ministrul Transporturilor Clément Beaune.

Procurorul din Paris Laure Beccuau a explicat că o alarmă de bombă falsă  trebuie să fie privită  ca „violență psihologică intenționată”. Acesta ar putea fi pedepsită cu trei ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel