Franța. Român, arestat la patru ani de la un jaf cu violență. Bărbatul va sta după gratii și va achita daune uriașe unei victime

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Franța. Român, arestat la patru ani de la un jaf cu violență. Bărbatul va sta după gratii și va achita daune uriașe unei victime
Franța. Român, arestat la patru ani de la un jaf cu violență. Bărbatul va sta după gratii și va achita daune uriașe unei victime

Un tânăr de 21 de ani, de origine română, a fost condamnat, luni, 16 august, la doi ani de închisoare de către Curtea Penală din Bayonne, pentru un episod de jaf cu violență. În martie 2017, acesta a a sustras conținutul casei de marcat dintr-un  bar din Petit Bayonne. 

Tânărul îl amenințase pe proprietarul barului „Vauban”, situat pe rue Pannecau din Petit Bayonne, pe data de 17 martie 2017, și a sustras din casa de marcat suma de  530 de euro. La patru ani după fapte, românul de 21 de ani a fost condamnat luni, 16 august 2021, de Curtea Penală din Bayonne, la doi ani de închisoare. 

 

Escrocherii în toată Europa

 

Românul a comis zeci de furturi și în alte localități din Franța, dar și Spania și Bulgaria. Pe numele acestuia există mai multe sentinței emise de judecători în Italia, când acesta era încă minor. De asemene, în Spania a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, scrie francebleu.fr.

Împreună cu complicii săi, înșela comercianții, folosind două bancnote de 50 de euro. Aceștia cereau ca cele două bancnote de 50 de euro să fie schimbat în bancnote de 5 euro. Escrocul păstra apoi și cele două bancnote de 50 de euro fără ca victimele să observe.  În Franța, în orașul Bayonne, tânărul a mers mai departe.

 

Românul a negat acuzațiile 

 

El l-a amenințat, cu o armă, pe proprietarul unui bar și a golit casa de marcat.  Apoi a fugit cu mașina unui complice și a traversat toată Europa. Românul a fost depistat anul acesta în Danemarca și arestat în baza unui mandat european de arestare.

În fața curții, românul a negat acuzațiile, dând vina pe fratele său. „O strategie bine stabilită pentru a-și acoperi urmele”, declară procurorul Jean-François Dobelli. Prima sentință pronunțată în urmă cu doi ani, în lipsa inculpatului, care fugise, a fost confirmată de instanță: doi ani de închisoare. În plus, românul va achita proprietarului jefuit 6.000 de euro, daune morale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel