Franţa. Rețea românească de prostituţie, destructurată. Infractorii recrutau fetele prin tehnica "Lover boy"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O reţea românească extinsă de prostituţie a fost destructurată, marţi, în urma unei operaţiuni de poliţie comună în care au fost implicate forțe din România şi Spania, informează Oficiul central pentru combaterea traficului de fiinţe umane. În timpul opreațiunii au fost arestați cinci bărbaţi în România şi doi în Hexagon.

Stilul de viaţă al membrilor reţelei şi câştigurile lor financiare care nu corespundeau cu veniturile lor au atras atenţia poliţiei, a explicat  comisarul Elvire Arrighi, şefa Oficiului, scrie lefigaro.fr. Infractorii aveau maşini de lux, dețineau societăţi comerciale şi mai multe imobile. Ancheta pentru "trafic de fiinţe umane în bande organizată" a fost declanşată în 2020.

Cei implicaţi în rețea aveau vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Bărbații au locuit o perioadă în Spania, unde atrăgeau tinere românce de aceleaşi vârste prin tehnica aşa-numită "Lover boy". Infractorii seduceau victimele, lăsându-le să viseze la o viaţă de lux alături de ei.

Le aduceau în Spania, apoi le instalau în Franţa în apartamente în care erau obligate să se prostitueze.

"Aproape săptămânal, ei veneau în Franţa şi le mutau în alt oraș", a adăugat comisarul.

Cinci bărbaţi reţinuţi în România vor fi predaţi justiţiei franceze 

 

Douăzeci şi opt de victime au fost găsite, marţi, în apartamente din mai multe oraşe franceze: Marsilia, Aix-en-Provence, Montpellier, Limoges şi Tours. Treisprezece dintre ele au fost audiate de anchetatori. Ulterior, tinerele au primit ajutor de la anumite asociaţii.

În paralel, în România, poliţişti francezi şi spanioli au reţinut, împreună cu oamenii legii români, cinci bărbaţi, suspectaţi că fac parte din reţea, toţi vizaţi de un mandat de arestare european. Aceştia au părăsit anul trecut Spania și s-au mutat în România. Unul dintre ei este considerat de Europol o ţintă de prim-plan, potrivit comisarului Arrighi.

În Franţa, doi bărbaţi au fost reţinuţi la Marsilia şi Montpellier. În cursul percheziţiilor, 29.000 de euro au fost confiscaţi în Franţa. Cei cinci bărbaţi reţinuţi în România vor fi predaţi justiţiei franceze în următoarele zile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel