Franţa renunţă la tratamentul cu hidroxiclorochină. Ce spun studiile

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Tratamentul cu hidroxiclorochină în lupta cu coronavirusul nu mai este folosit de Franţa. Măsura vine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a suspendat studiile privind acest medicament din cauza rezultatelor neconcludente până acum. Primele concluzii arată că medicamentul ar fi provocat aritmii. 

Înaltul Consiliu Francez pentru Sănătate Publică şi Agenţia Franceză a Medicamentului s-au pronunţat împotriva folosirii hidroxiclorochinei în schema de tratament anti-coronavirus, notează AFP.

Potrivit sursei citate, cele două organisme au trimis o scrisoare către Ministerul Francez al Sănătăţii, în care au transmis că recomandă "să nu se folosească hidroxiclorochina în tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice - indiferent dacă este utilizată singură ori alături de un alt antibiotic".

Donald Trump, preşedintele SUA, a luat preventiv hidroxiclorochină. El a urmat un tratament cu acest medicament, deşi mulţi specialişti s-au poziţionat împotriva popularizării acestui tratament. "Sincer, am auzit rapoarte. Mulţi oameni cred că le-a salvat viaţa. Medicii scot rapoarte. Aveţi un studiu în Franţa, aveţi un studiu în Italia, e vorba despre studii incredibile", a spus Trump.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel