Franţa. Peste 150 de arestări, în urma protestelor, de ieri, a Vestelor galbene. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
proteste-paris
proteste-paris

Ieri, în capitala Franţei au avut loc mai multe proteste. Prefectul Parisului, Paris Didier Lallement anunţase că, sâmbătă, vor avea loc noi manifestaţii. Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene în timpul demonstrațiilor de sâmbătă și a raportat 154 de arestări.

 

Champs Elysees, cartierul Adunării Naționale, Champ de Mars, Ile de la Cité, gara Saint-Lazare și alte câteva puncte strategice ale capitalei au fost închise demonstranților. Mai mult de treizeci de stații de metrou nu au funcționat. 

Pe la prânz, una dintre coloanele manifestanților a încercat să pătrundă spre Arcul de Triumf. Aici au avut loc mai multe ciocniri cu poliția, care a folosit gaze lacrimogene, în Piața Wagram.

Mai multe, unităţi mobile de poliție au fost mobilizate pentru a menține ordinea. Anterior protestului, ministrului de interne Gerald Darmanen a anunțat că utilizarea gloanțelor de cauciuc va fi limitată la situaţii speciale, iar grenadele de zgomot care în ultimii ani au provocat răni mai multor manifestanți vor fi înlocuite cu altele mai puțin puternice. Unii dintre protestatari au incendiat coșurile de gunoi și o mașină. Autoritățile țării au interzis protestele în centrul Parisului, inclusiv pe Champs Elysees, locul preferat de mişcarea Vestele galbene pentru proteste.

Reluarea mobilizării vestelor galbene vine pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus în Franța, care a atins un nivel record joi, când s-au înregistrat aproape 10 mii de cazuri noi. Premierul francez Jean Castex a anunțat, vineri, planurile de a înăspri măsurile de carantină în unele orașe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel