Franța. Nouă migranți, la un pas de MOARTE în camionul frigorific condus de un român

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Nouă migranți ascunși în camionul frigorific al unui român au fost la un pas de moarte și au sunat la poliție.

Nouă imigranți de origine eritreană au fost găsiți ascunși într-un camion frigorific condus de un român. Vehiculul a fost interceptat de poliție luni dimineața, pe bulevardul de la Concyr, în vecinătatea La Source din Orleans, relatează larep.fr.

Potrivit prefecturii Loiret, cei opt bărbați și o femeie au cerut ei înșiși ajutor autorităților, după ce au simțit că se sufocă în interiorul camionului. Cei nouă migranți au fost salvați la timp de pompieri.

Camionul era înregistrat România, dar transporta marfă pentru o companie spaniolă. Cei nouă emigranți credeau că destinația finală a vehiculului este Calais, planul lor fiind să ajungă în Marea Britanie.

Șoferul român a fost audiat de Poliția de Frontieră Franceză. "Investigațiile au arătat că cele nouă persoane s-au urcat în cabina frigorifică în timpul unei opriri în Belgia. Ei au crezut că vehiculul călătorea către Calais și de acolo, ar putea merge în Marea Britanie, dar camionul, care plecase din Suedia, mergea la Orleans", a declarat procurorul Nicolas Bessone.

După ce a fost reținut câteva ore pentru interogatoriu, șoferul a fost eliberat ieri după-amiază.

În ceea ce privește soarta celor nouă migranți din Eritreea, aceștia trebuie să părăsească teritoriul francez, potrivit unui ordin eliberat de prefectura din Loiret. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel