Franța mistuită de flăcări. Doi oameni au murit. Macron: „Efort național pentru stingerea acestui mare incendiu de vegetație“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Un INCENDIU de vegetație de PROPORȚII a lovit Franța. Imagini înfiorătoare cu cerul de un roșu strălucitor - VIDEO
Un INCENDIU de vegetație de PROPORȚII a lovit Franța. Imagini înfiorătoare cu cerul de un roșu strălucitor - VIDEO

Cel mai grav incendiu de vegetație izbucnit în această vară în sudul Franței  a luat amploare lângă Saint Tropez. Două persoane au murit deja.

Vântul nemilos complică însă mult intervenția, iar flăcările amenință zonele locuite. Până acum, au murit doi localnici, peste 30 de persoane au suferit intoxicații cu fum, iar impactul asupra naturii este uriaș.

Peste 1.200 de pompieri, detașați din mai multe departamente franceze, luptă cu flăcările izbucnite la marginea șoselei, în dreptul comunei Gonfaron, la 50 de km de Saint Tropez.

Peste zece mii de oameni, localnici, dar și turiști din campinguri, au avut la dispoziție doar câteva minute să plece din calea focului. Izbucnit pe fondul unui val de căldură, agravată de seceta și vânț, focul a mistuit până acum aproximativ peste 7.000 de hectare. Cel puțin 20 de persoane au ajuns la spital intoxicate cu fum, iar un bătrân a fost găsit mort în curte, potrivit Stirile Pro Tv.

Jérôme Sotty, șef pompieri: “După cum puteți sesiza, vântul bate foarte puternic, cu o viteză de până la 80 km / h, rafalele sunt neîncetate într-o zonă deluroasă. E o intervenție complexă, iar în acest moment, multe case sunt amenințate de foc”.

Macron: „Efort național pentru stingerea acestui mare incendiu de vegetație“ 

 

Aflat în vacanță în zona afectată, președintele Emmanuel Macron s-a întâlnit cu echipele de intervenție care încearcă să aducă focurile sub control.

Emmanuel Macron, președintele francez: “Am mobilizat 11 dintre cele 12 aeronave-cisternă de care dispune Franța, ceea ce arată un efort național pentru stingerea acestui mare incendiu de vegetație al verii”.

În condițiile în care în regiune n-a mai căzut niciun strop de ploaie din luna iunie, pompierii își pun nădejdea în prognoza care anunță că de joi va înceta mistralul, cum se numește puternicul vânt care bate dinspre nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel