Franța. Grup de români, acuzat de 47 de furturi de aparate GPS și materiale agricole. Prejudiciu de 830.000 de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

Mai mulți români, majoritatea din județul Doj, sunt acuzați de 47 de furturi de aparate GPS și materiale agricole din Franța. Prejudiciul produs de aceștia se ridică la 830.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii români și procurorii DIICOT au pus în aplicare un ordin de anchetă emis de Tribunalul Judiciar din Rennes, Franța, într-un dosar penal privind un grup organizat de criminalitate itinerantă.

Grupul, format din cetățeni români, ar fi fost implicat în numeroase furturi pe întreg teritoriul Franței.

Membrii acestuia, majoritatea din județul Dolj, ar fi comis, din ianuarie 2020 până în prezent, 47 de furturi de aparate GPS și alte materiale agricole, cauzând un prejudiciu de peste 830.000 de euro.

Polițiștii români au făcut joi în acest caz 12 percheziții domiciliare (11 în județul Dolj și una în județul Mehedinți), la adresele unde locuiesc membrii grupului infracțional sau unde ar fi putut fi găsite bunuri provenite din comiterea faptelor.

 

Cinci români, reținuți

 

Au fost duse la audieri 9 persoane. 5 dintre acestea au fost reținute și prezentate, în vederea arestării preventive, pentru predare, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pe numele lor fiind emise de autoritățile judiciare franceze mandate europene de arestare.

Concomitent cu aceste activități, în Franța, au fost reținuți alți trei membri ai grupului, 2 fiind cetățeni români și unul cetățean francez.

În urma perchezițiilor făcute în România, au fost ridicate aparate GPS agricole și componente ale acestor sisteme, 1.000 de euro și 2.000 de lei, două pistoale neletale cu muniție și un permis de conducere auto contrafăcut.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel