Franța. Crimă în stil mafiot comisă de un român: L-a executat pe amantul soţiei sale și l-a jefuit de jumătate de milion de euro

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristache C., un român de 65 de ani din Franța, este acuzat că l-a ucis pe amantul soției sale și i-ar fi furat aproape jumătate de milion de euro pe care acesta i-ar fi avut asupra sa. De asemenea a înjunghiat-o și pe cumnata lui, iar pe soția sa a alergat-o înarmat cu trei cuțite. 

Cristache C. este judecat de curtea de apel din Hauts-de-Seine pentru o dublă tentativă de omor și pentru uciderea rivalului său, în 2014, la Boulogne-Billancourt. Românul de 65 de nai mai este acuzat că ar fi încercat să le ucidă și pe fosta sa iubită și pe cumnata sa, la domiciliul lor din Boulogne-Billancourt.

Fosta sa soție, Lăcrămioara,cunoscută și sub numele de Carla, a depus joi mărturie la curtea de apel din Hauts-de-Seine, care îl judecă pe fostul ei partener, Cristache C.

Citește mai multe: Franța. Român închis pentru uciderea amantului bogat al soției sale: Pe ea a alergat-o înarmat cu trei cuțite

Unul dintre avocații lui Cristache C. a citi în instanță cuvintele dulci dintr-o scrisoare trimisă de ea inculpatului încarcerat. Asta în condițiile în care tocmai explicase că a fost supusă unor puternice "presiuni" din partea lui Cristache C. pentru a servi poliției o versiune aranjată a dublei tentative de omor. 

"Ce părere ai? El [n.r. - Cristache], nu se lasă. Când vrea ceva, obține. M-a hărțuit zi și noapte", reproșează ea, ridicând brațele. Cu toate acestea, puțin mai devreme, Carla a explicat că este o femeie "care nu se lasă făcută".  Potrivit relatării sale, în orice caz, se temea de represaliile comandate de fostul ei partener conațional care, de altfel, se află și el în boxa acuzaților la acest proces, dar pentru crimă.

„Este o poveste de bani... dar sunt și diamante false, pietre prețioase, aur“

 

Președintele curții de apel a remarcat totuși declarațiile schimbătoare ale Carlei și "poziționarea ei destul de ambiguă". În boxa acuzaților, Carla nu este foarte tandră cu fostul ei iubit, dar nu a vrut niciodată să fie parte civilă. "Am trăit cu el paisprezece ani", se justifică ea fără să stea pe gânduri.

În ceea ce privește grijile sale juridice, ea tace când președintele o întreabă despre această escrocherie în bandă organizată, care a trimis-o în arest preventiv pentru câteva luni. "Este o poveste de bani. Ancheta este încă în curs de desfășurare, nu pot vorbi despre ea", se eschivează ea. "Da, o poveste de bani... dar sunt și diamante false, pietre prețioase, aur, cantități destul de mari. Este într-adevăr o escrocherie pe scară largă în mai multe țări", a declarat președintele. 

(Dacă vrei să afli primul cele mai importante știri din Diaspora, te așteptăm în grupul de WhatsApp. Acesta poate fi accesat aici: https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

Crimă în stil mafiot comisă de un român, în Franța

 

Ceea ce reiese din profilul lui Cristache, al fostei sale iubite și al bărbatului pe care l-a ucis, este că crimele pot fi explicate prin altceva decât prin dragoste. Ancheta a scos la iveală faptul că iubitul Carlei era implicat într-o rețea de escroci care reușeau să fure diamantele victimelor lor, înlocuind pietrele adevărate cu falsuri.

Cert este că inculpatul l-a ucis pe rivalul său, fie din dragoste, fie din afaceri, la 14 decembrie 2014, cu trei gloanțe în spate, dintre care unul a lovit victima în gât. Cu două luni mai devreme, Cristache le atacase pe Carla și pe sora ei în timp ce se întorceau dintr-o excursie în Tunisia, unde fuseseră cazate la celebrul amant.

Când au coborât din taxiul care le ducea acasă de la aeroport, în fața apartamentului pe care îl ocupau pe strada Michelet, cele două femei au dat peste Cristache. "Sora mea a intrat prima, a văzut un geam spart și mi-a spus să sun la poliție. Nu am avut timp de nimic, m-a lovit și am văzut ceva strălucind în mâna lui și mult sânge pe fața surorii mele. L-am lovit în cap cu poșeta de câteva ori și m-am aruncat asupra lui", a povestit Carla, relatează Le Parisien.

Ea și sora ei au ieșit în fugă din apartamentul de la parter. "Alerga în spatele meu pe stradă strigând "te omor"", spune Carla, care neagă că ar fi pus ea însăși mâna pe un cuțit. Cristache C. nu neagă agresiunea, dar a susținut mereu că nu a vrut să-și ucidă nici fosta iubită, nici sora. Procesul continuă până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel