Franţa. Cei mai celebri gemeni, răpuși de Covid, la câteva zile distanță. Igor și Grichka Bogdanoff erau celebri prin emisiuni tv dedicate științei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franţa. Cei mai celebri gemeni, răpuși de Covid, la câteva zile distanță. Igor și Grichka Bogdanoff erau celebri prin emisiuni tv dedicate științei
Franţa. Cei mai celebri gemeni, răpuși de Covid, la câteva zile distanță. Igor și Grichka Bogdanoff erau celebri prin emisiuni tv dedicate științei

Igor și Grichka Bogdanoff, gemenii celebri în Franța, au murit la șase zile diferență, după ce s-au infectat cu coronavirus. Cei doi nu erau vaccinați anti-Covid.

Igor Bogdanoff a decedat la vârsta de 72 de ani, în urma infecției Covid. Anterior, pe data de 28 decembrie 2021 decedase și fratele său geamăn, Ghrichka. Cei doi frați au murit după ce au contractat virusul SARS-CoV-2, însă familia nu a confirmat această informație, scrie liberation.fr.

Potrivit rudelor, niciunul dintre cei doi frai nu a fost vaccinat împotriva bolii. În timp ce Grichka Bogdanoff a murit pe 28 decembrie, fratele său se afla în comă, la terapie intensivă. A murit fără să afle că fratele său a murit.

Luc Ferry, fost ministru al Tineretului, Educaţiei Naţionale şi Cercetării, un apropiat al fraţilor Bogdanoff, a explicat pentru presa locală că le-a tot spus celor doi să se vaccineze”. „Am vorbit cu ei la telefon, acum mai puțin de trei săptămâni, când erau bine ambii. Le-am tot zis să se vaccineze”, precizează Luc Ferry, care a dat asigurări că frații nu erau „antivacciniști”. „Era  antivaccinist pentru el însăși”, spune el despre Grișka Bogdanov, relatează linternaute.com.

 

Igor și Grichka Bogdanoff, descendenții familiilor nobiliare Kolowrat și Bogdanoff

 

Cei doi frați erau descendenții familiilor nobiliare Kolowrat și Bogdanoff. Familia din partea tatălui nu a folosit niciodată titlul nobiliar și a renunțat la el, după ce bunica lor a fost decăzută din drepturi din cauza unei aventuri extraconjugale cu un afro-american, scrie Daily Mail, în urma căreia a rezultat nașterea unei fetițe – mama gemenilor. 

Igor și Grichka s-au născut în 1949, într-un castel din Gascogne, din sudul Franței, unde au fost crescuți de bunică până la moartea sa, în 1982. 

Ambii au studiat matematică aplicată la Institutul de Științe Politice înainte să intre în televiziune. Frații Bogdanoff au devenit celebrii în anii ’80, cu o serie de emisiuni legate de știință. Între anii 1979 și 1989, cei doi au prezentat show-ul Temps X. În ultimii ani, munca lor academică în domeniul fizicii a fost pusă sub semnul întrebării. În 2002, un fizician i-a acuzat pe frați că au publicat lucrări cu  jargon fără sens.

Ceea ce i-a propulsat însă cu adevărat și a atras atenția publicului a fost înfățișarea lor ieșită din comun. Igor și Grichka au negat în repetate rânduri că trăsăturile lor deosebite s-ar datora unor intervenții chirurgicale plastice, insistând că aspectul lor este natural. Igor și Grichka Bogdanoff au murit la șase zile diferență, după ce s-au infectat cu coronavirus. Cei doi nu erau vaccinați anti-Covid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel