Varianta Omicron a devenit dominantă în Norvegia şi Austria

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de CDC, de la Pexels
Fotografie creată de CDC, de la Pexels

Omicron a devenit varianta dominantă a virusului SARS-CoV-2 în Norvegia şi Austria, au anunţat luni autorităţile sanitare din cele două ţări, potrivit DPA, scrie Agerpres. 

Omicron, variantă cu un grad ridicat de infecţiozitate, descoperită la sfârşitul lunii noiembrie în Africa australă, este responsabilă pentru 65,4% din totalul noilor infectări înregistrate în Norvegia săptămâna trecută, potrivit datelor Institutului naţional de sănătate publică (FHI), scrie Agerpres. 

Peste 16.300 de cazuri de infectare cu Omicron au fost înregistrate până în prezent în Norvegia, inclusiv 6.143 în ultima săptămână şi 5.195 în săptămâna de dinainte.

În contextul sărbătorilor, este dificil de evaluat în ce măsură aceste cifre reflectă situaţia reală, a explicat Line Vold, director de departament în cadrul FHI.

O perspectivă mai bună



O perspectivă mai bună a situaţie pandemice din Norvegia va fi posibilă odată ce majoritatea norvegienilor se vor întoarce la locul de muncă după sărbătorile de iarnă, a spus Vold, adăugând că FHI se aşteaptă la un val important de noi infectări în următoarele săptămâni.

În Austria, Agenţia pentru siguranţa sanitară şi alimentară a anunţat luni că Omicron a devenit de asemenea varianta dominantă.

În urma testelor efectuate în ultima săptămână din 2021, au fost înregistrate 4.360 de cazuri de infectare cu Omicron, în comparaţie cu 2.915 de cazuri Delta. Agenţia a precizat că datele referitoare la această perioadă nu sunt încă integrale.

Numărul cazurilor a crescut



Numărul cazurilor a crescut semnificativ pe teritoriul ţării, incidenţa la şapte zile ajungând la 260 la 100.000 de locuitori de la 170 cu câteva zile în urmă.

Un nou focar de infectări cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2 a fost descoperit în rândul unui grup de instructori de schi din provincia austriacă Tirol.

În localitatea St. Anton am Arlberg, 17 instructori de la o şcoală de schi au fost testaţi pozitiv şi plasaţi ulterior în izolare, au anunţat autorităţile din Tirol, confirmând un articol publicat luni în cotidianul Tiroler Tageszeitung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel