Franța. Autocare cu români care veneau din Spania, blocate. 137 de pasageri, întorși din drum și predați Poliției

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Două autocare cu 137 de români care călătoreau din Spania în România au fost blocate în Jonquera, Franța.

Potrivit primelor informații oferite de autorități, Poliția Națională a demontat o rețea dedicată falsificării testelor PCR cu rezultate negative pentru românii care circulau cu o companie de transport care făcea rute între Spania și România. Există cinci reținuți, dintre care patru șoferi ai celor două autocare care au fost depistate în Franța după ce au trecut prin vama Jonquera. 

Românii din cele două autocare, care mergeau în țară, aveau certificate falsificate care precizau că au fost testați într-un laborator situat în Barcelona. În total, polițiștii au găsit 137 de falsuri, care au fost descărcate pe telefoanele șoferilor vehiculelor.

Românii au fost depistați de poliția franceză, care a refuzat intrarea lor în Franța și i-a întors din drum și predat Poliției Naționale. Laboratorul a confirmat că nu a făcut aceste teste. 

 

40 euro pentru un test fals PCR 

 

Pasagerii au explicat că pachetul călătoriei, plătit în avans, a inclus testul PCR pentru 40 de euro. Li se spusese că o vor face pe drum, într-un laborator din Barcelona, ​​dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Cei patru șoferi au fost arestați pentru o infracțiune de falsificare de documente. Apoi a fost să-l localizeze pe liderul grupului, care locuia în Torrejón de Ardoz.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel