Franţa. Alertă maximă după creșterea cazurilor de Covid-19 . Guvernul anunță măsuri dure 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Parisul ar putea fi plasat în „alertă maximă” începând de luni, după creșterea cazurilor de Covid-19, ceea ce ar însemna că vor fi impuse noi restricții dure, a avertizat joi ministrul francez al Sănătății Olivier Veran.

 

Dacă situația nu se va îmbunătăți până la finalul săptămânii, barurile și restaurantele din capitala franceză se vor închide. Pentru a stabili măsurile care se impun pentru gestionarea pandemiei, Guvernul de la Paris folosește un indicator bazat pe trei criterii - numărul total al infectărilor, numărul cazurilor în rândul populației vulneravile și numărul paturilor disponibile la terapie intensivă. Acest indicator este aproape de a atinge nivelul de „alertă maximă” la Paris.

Dacă acest lucru se va întâmpla, autoriățile vor impune „restricții drastice asupra interacțiunilor sociale, sau cel puțin unele mai dure decât în prezent - fără reuniuni de familie, petreceri, iar barurile vor fi închise”, a transmis ministrul Olivier Veran, potrivit Le Figaro.

Ministrul Olivier Varane a precizat însă că Guvernul nu va introduce și amenzi usturătoare sau pedepse cu închisoarea pentru cei care nu respectă regulile anti-pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel