Franța. Un tânăr român a încercat să evadeze din închisoare: Ofițerii au crezut inițial că cineva vrea să intre în penitenciar, nu să iasă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Deținuții din Scoția primesc 660 de console de jocuri în cadrul unui cost de 100.000 de lire sterline. Gestul a fost considerat o insultă pentru victime
Deținuții din Scoția primesc 660 de console de jocuri în cadrul unui cost de 100.000 de lire sterline. Gestul a fost considerat o insultă pentru victime

Suspectat de crimă, un tânăr român de 19 ani a încercat să evadeze din închisoarea Nanterre din Franța, în noaptea de joi, 18 august, spre vineri, 19 august. El a ieșit din celulă cu ajutorul unei frânghii făcute cu cearșafurile lui. Poliția l-a prins în flagrant.

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut de poliție în noaptea de joi, 18 august până vineri, 19 august 2022, în Nanterre din Franța. Potrivit Le Parisien, el este acuzat că a încercat să evadeze din centrul de arest preventiv unde a fost închis din ianuarie 2022 în urma unei crime.

De origine română, tânărul este bănuit că ar fi înjunghiat până la moarte un bărbat fără adăpost de 64 de ani în Sarcelles (Val-d'Oise) la începutul anului. Potrivit jurnaliștilor francezi, el și presupusul său complice au mărturisit rapid faptele, explicând că l-au atacat pe sexagenar pentru a-l jefui, fără intenția de a-l ucide. Sub influența băuturilor alcoolice la momentul faptelor, aceștia și-ar fi pierdut controlul.

 

Depistat de ofițerii închisorii

 

Săptămâna trecută, prizonierul român a reușit să părăsească celula în care se afla tăind gratiile și împingându-le cu un picior de masă. Potrivit Le  Parisien, el a făcut apoi o frânghie folosind cearșafurile sale înainte de a coborî pe perete. Apoi a dat față în față cu o patrulă de poliție după ce a trecut mai multe garduri.

Ofițerii închisorii l-au văzut pe deținutul român urcând o barieră. Crezând că încearcă să pătrundă în închisoare, au alertat imediat poliția. În timpul arestării, ofițerii și-au dat seama că individul nu încerca să intre... ci să părăsească clădirea.

 

Vezi și 

 

Medic român, arestat în Franța, după ce a scris "M**E PSD" pe zidul unui tribunal

 

Doi români au fost arestați sâmbătă, 20 august 2022, după ce au fost depistați de polițiști în timp ce scriau cu vopsea "Franța este o țară mafiotă" și "M**E PSD" pe unul dintre pereții tribunalului din orașul francez Valence.

Un bărbat de 43 de ani și o femeie de 32 de ani au fost arestați sâmbătă, 20 august, în jurul orei 16.00, de către poliția din Valence.

Potrivit presei din Franța, cuplul a fost surprins de camerele de supraveghere de la Tribunalul din Valence în timp ce scriau cu spray "Franța este o țară mafiotă", urmat de cuvintele "MUIE PSD". Despre mesajul din urmă, jurnaliștii francezi spun că este "un slogan politic de origine română, care acuză Partidul Social Democrat din această țară de corupție".

De asemenea, poliția a găsit o citație emisă de instanța din Valence pe numele lor. De menționat că cei doi români, care formeză un cuplu, au fost văzuți pozând în fața mesajelor scrise pe peretele clădirii.

Bărbatul, de profesie medic stomatolog, a fost audiat duminică, 21 august. El le-a explicat oamenilor legii că a vrut să protesteze față de răspunsul instanței la plângerile depuse împotriva altor colegi de profesie în cadrul unor litigii.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel