Franța. Un microbuz cu români fuge de un control vamal și se izbește violent de un zid. Un conațional a murit pe loc

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Un microbuz cu români fuge de un control vamal și se izbește violent de un zid. Un conațional a murit pe loc. FOTO: captură lavoixdunord.fr
Franța. Un microbuz cu români fuge de un control vamal și se izbește violent de un zid. Un conațional a murit pe loc. FOTO: captură lavoixdunord.fr

Un român, în vârstă de 45 de ani, a murit, iar un alt conațional de 25 de ani a ajuns în stare foarte gravă la spital, în urma unui tragic accident în Ardres, departamentul Pas-de-Calais, Franța.

Tragicul accident a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2:20, lângă Pont-d'Ardres, atunci când microbuzul roșu în care se aflau s-a ciocnit violent de un zid mic pe drumul departamental 228. Cei doi șoferi, de naționalitate română, s-au trezit blocați între fiarele contorsionate ale mașinii: un bărbat de 45 de ani și altul 25. 

Pompierii din Ardres, Audruicq și Calais au intervenit imediat la fața locului, dar „în ciuda îngrijirilor acordate, prima victimă de 45 de ani a fost declarată decedată de medicul echipei medicale”, precizează Serviciul Departamentul de pompieri și salvare (SDIS62). A doua victimă a fost transportată la centrul spitalului din Calais.

„Se va efectua o autopsie”, explică procuratura Saint-Omer. Tânărul român care l-a însoțit pe conațional este în stare gravă. S-a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut accidentul.

 

Românii au fugit de un control vamal

 

Tragedia a avut loc după un incident de pe autostrada A16 din Dunkerque cu aproximativ 30 de minute mai devreme.

Verificați de vameși la o stație de benzină de lângă Grande-Synthe, cei doi șoferi români au refuzat să se supună și au fugit. Urmăriți de vameși, au condus spre Calais, au luat ieșirea spre Audruicq înainte de a se îndrepta spre Pont-d'Ardres, unde au avut tragicul accident.

Conform informațiilor din presa franceză, românii călătoreau într-un vehicul furat. Când a fost întrebat, parchetul Saint-Omer nu a dorit să comenteze această anchetă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel